Σήμερα σας έφτιαξα μια συνταγή με άρωμα ανατολίτικο που θα λατρέψετε !Αφράτα πεντανόστιμα τυροκούλουρα !!
Εκτέλεση
(1)
Σε ένα μπωλ θα ρίξουμε το νερό το γάλα την μαγιά την ζάχαρη και τα 140 γρ αλεύρι για τσουρέκι! Αφήνουμε για 1 ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά !Σε περίπτωση που δεν βγάλει φυσαλίδες δεν προχωράμε την συνταγή γιατί απλά δεν ενεργοποιήθηκε η μαγιά και πρέπει να ξαναβάλουμε τα υλικά από την αρχή !
(2)
Μετά από 1 ώρα
Βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός το βούτυρο που βάζουμε στο Τέλος! Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια !Χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια και τα αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά !Μετά από τα 30 λεπτά παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα πινέλο βάζουμε στο κέντρο μαλακό βούτυρο Αγελαδινό η Μαργαρίνη!! Τέλος καλής ποιότητας Ελληνική φέτα κλείνουμε το ζυμάρι και πατάμε με το δάχτυλο από την μία άκρη μέχρι την άλλοι ρολλάρουμε μέχρι να μας ανοίξει το ζυμάρι σε περίπου 1 πόντο Κορδόνι!! Κάνουμε στην μέση κόμπο και ξανά περνάμε τις άκρες από μέσα από τον κύκλο και δένουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα !!!΄Ψήνουμε στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας !Τέλος αλείφουμε φρέσκο βούτυρο στα ζεστά τυροκούλουρα !!ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Υλικά-Ingredients
Για το προζύμι
140 γρ γάλα
130 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
140 γρ αλεύρι για τσουρέκι
Για την ζύμη
1 αυγό
50 γρ ηλιέλαιο
2 κτσ γιαούρτι
550 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 κτγ αλάτι
1 κτσ βούτυρο
Για την γέμιση
2 κτσ βούτυρο
500 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα
1 αυγό
2 κτσ γάλα
1 κτσ ηλιέλαιο
Σουσάμι
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post