Παρότι είναι ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς ένα κλασικό γλυκό που μπορεί να πάρει θέση σε κάθε σας τραπέζι ο συνδυασμός με το πορτοκάλι και με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα απλά θα τον απογειώσει σε γεύση και εμφάνιση!!!
Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα από τα πιο όμορφα Βουνά τις Αλμωπίας Πάνω από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ !!
Οι Πρόμαχοι είναι ο τελευταίος προς Βορρά οικισμός και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αριδαίας, χτισμένο στις υπώρειες της οροσειράς του Βόρα.
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και αμύγδαλα
Υλικά-Ingredients
70 γρ αμύγδαλα-70 gr almonds
150 γρ ηλιέλαιο-150 gr sunflower oil
160 γρ χοντρό σιμιγδάλι-160 gr thick semolina
160 γρ ψιλό σιμιγδάλι-160 gr fine semolina
1 στικ κανέλας-1 cinnamon stick
λίγο αλάτι-a little salt
λίγο κανέλα σε σκόνη-a little cinnamon powder
600 γρ ζάχαρη-600 gr sugar
240 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι-240 gr fresh orange juice
660 γρ νερό-660 gr water
1 κτσ εκχείλισμα βανίλιας-1 tbsp vanilla extract
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι-Zest from 1 orange
Discussion about this post