ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Επιστολή απέστειλε χθες 7/5/20 ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Ν.Κεραμέως, καταθέτοντας ένα πλήρες τεκμηριωμένο σχέδιο 5θεματικής δομής με στόχο την ίδρυση μιας απέραντης πανεπιστημιού-πολης στον Έβρο & σε αντιστοίχιση με το Πανεπιστήμιο Αδριανούπολης!
Μέσω της επιστολής & του επισυναπτομένου σε αυτή ΣΧΕΔΙΟΥ κατατίθενται προτάσεις αναφορικά με την δημιουργία νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε κάθε πόλη του νομού, που θα συμβάλλουν στη δικαία και ισορροπημένη ανάπτυξη αλλά & θωράκιση του τόπου μας !
Ειδικότερα, ο βουλευτής επισημαίνει ότι στην περιοχή της Ν.Ορεστιάδας οι διαδικασίες για την ίδρυση Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, είναι ήδη ώριμες καθ’όσον υπάρχει & σχετική μελέτη βιωσιμότητας !
Ταυτόχρονα προτείνει την δημιουργία Επιστημονικών Εργαστηρίων στο τοπικό Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο τόσο την εκπαίδευση των φοιτητών όσο και την πρόληψη των ασθενειών που απειλούν τις τοπικές αγροτικές καλλιέργειες…
Επίσης επικαιροποιεί το ζήτημα της σύστασης δυο θέσεων ΔΕΠ στο ως άνω Τμήμα, ήτοι ενός Καθηγητού Σηροτροφίας- Μελισσοκομίας, καθώς & ενός ειδικού καθηγητού επιστημονικών εργαστηρίων..
Αναδεικνύει εκ νέου την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο, χωροθετώντας αυτήν μεταξύ Ν.Ορεστιάδας και Διδ/χου η λειτουργία της οποίας θα επιφέρει μόνο οφέλη στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Επί πλέον , προτείνει καινοτόμα την ίδρυση 5ης Έδρας του ΔΠΘ στην πόλη του Διδ/χου, με την δημιουργία Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας !!
Σε αυτήν εκτιμά ότι θα υπαχθούν δυο Πανεπιστημιακά Τμήματα, δηλ η υφιστάμενη Νοσηλευτική Σχολή, καθώς και η προτεινόμενη Σχολή Εργοθεραπείας !
Αναφορικά με το Σουφλί, επαναφέρει την αναγκαιότητα λειτουργίας μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής Σχολής Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας δίδοντας νέα ώθηση σε δυο υψηλού συμβολισμού αντικείμενα !
Επί πλέον προβλέπει για το Σουφλί την ίδρυση & λειτουργία 2ης επαγγελματικής Σχολής Υλοτομίας που θα παράγει επαγγελματίες υλοτόμους με εμπειρία, γνώση αλλά & πιστοποίηση!
Τέλος, στην Αλεξ/πολη προτείνει στους κόλπους του τοπικού Τμήματος Ιατρικής, τη λειτουργία της Ξενόγλωσσης Ιατρικής καθώς επίσης και την θεσμοθέτηση μεταπτυχιακού τμήματος Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, ενισχύοντας έτσι τη παραγωγική βιομηχανία, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική στη Χώρα και στη Θράκη.
Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι η εκάστοτε πρόταση τεκμηριώνεται και συμπληρώνεται από στοιχεία αναφορικά με τις διαθέσιμες κτιριακές υποδομές και όχι μόνον..
Επίσης τονίζει ότι οι προτεινόμενες σχολές και τμήματα, βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα υφιστάμενα τμήματα του ΔΠΘ καθώς και με τον αγροκτηνοτροφικό χαρακτήρα του Νομού.
Κυρίως όμως ότι αυτά θωρακίζουν αναπτυξιακά και πληθυσμιακά την εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου & της Θράκης με μακρόπνοη προοπτική.
Παρακάτω όλο το σχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και θωράκιση του Έβρου.
Discussion about this post