Πως έκανα τα πιο λαχταριστά ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ??
λέον οι εξορμήσεις στο βουνό επιβάλεται και όλο και ποιο πολλοί νέοι προσπαθούν να εκτονώσουν το άγχος της καθημερινότητας !!Έτσι και εγώ τώρα τελευταία προσπαθώ να μεταφέρω την Κουζίνα από το σπίτι στις εξορμήσεις μου !Δεν ξέρετε πόσο ενέργεια παίρνετε αλλά και πόσο νόστιμη μαγειρική εμπειρία θα πάρετε!!
Υλικά-Ingredients
400 γρ βόειο κιμά Λάπα – 400 gr beef mince
1 κρεμμύδι-1 onion
2 σκελίδες σκόρδου-2 garlic cloves
μαιντανό-parsley
1,5 κτγ Iμαλαίων-1,5 tsp pink Himalayan salt
1 κτγ κύμινο-1 tsp cumin
Μίξη από 3 πιπέρια-Mix 3 peppers
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp baking powder
Λίγο τζίντζερ-A little of ginger
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο-Extra virgin olive oil
Κιμάς Λάπα
Η λάπα, προέρχεται από την κοιλιά του ζώου. Είναι ιδιαίτερα μαλακό και συνήθως γίνεται κιμάς. Μπορεί όμως να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα και να ψηθεί στη σχάρα, στο φούρνο και στο τηγάνι. Χρησιμοποιείται κυρίως για μπιφτέκια.
Εκτέλεση
Σε ένα γουδί προσθέτουμε το αλάτι Ιμαλαίων,το κύμινο,το μπέικεν πάουντερ,τα 3 πιπέρια μας και τα αλέθουμε καλά όλα μαζί.
Έπειτα τρίβουμε το κρεμμύδι μας, τις 2 σκελίδες σκόρδου μαζί και το τζίντζερ
Ύστερα παίρνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και προσθέτουμε τα μπαχάρια μας μαζί με το κρεμμύδι,το σκόρδο και το τζίντερ.
ψίλοκόβουμε πολύ καλά όλα μαζί και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο μας.
Στην συνέχεια λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.Περίπου 4 μπιφτέκια
Τέλος τα ψήνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε όπως μας αρέσουν!!!Καλή επιτυχία
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post