Το καλύτερο σπιτικό ψωμί EVER |
Πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε αυτό το σπιτικό ψωμί η καλύτερη συνταγή ever
υλικά
1 κλ αλεύρι γοχ
620 μλ νερό
2 κτγ αλάτι
2 κτγ ζάχαρη
ελαιόλαδο
2 μαγιές ξηρές
Εκτέλεση
Σε ένα αναδευτήρα βάζουμε τα 500 γρ αλεύρι την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη το αλάτι να είναι στην αντίθετη μεριά από την μαγιά και η ζάχαρη πάνω στην μαγιά.
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και στην συνέχεια προσθέτουμε το μισό νερό και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
Αν δεν ξεκολλήσει προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να ψιλοκολλάει.
Την σκεπάζουμε με 1 μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όταν έχουμε και τις 2 τις ζύμες έτοιμες και τότε τις ενσωματώνουμε μαζί.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και ανοίγουμε με πλάστη σε ορθογώνιο κομμάτι και στο πλάτος όσο είναι η φόρμα .
Έπειτα ρολλάρουμε από κάτω προς τα πάνω θα σχηματίσουμε ένα μπαστούνι και θα το βάλουμε στην φόρμα.
Με ένα πινέλο θα βρέξουμε την ζύμη.
Εαν θέλουμε βάζουμε σουσάμι και το αφήνουμε να φουσκώσει τουλάχιστον διπλάσια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στον αέρα βάζοντας ένα ταψάκι με λίγο νερό μέσα στον φούρνο για υγρασία.
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post