Να φτιάξω κάτι γρήγορο; Μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και σε 20 λεπτά τρώμε. Πόσο εύκολο είναι μια τόσο απλή και γρήγορη συνταγή…να πάει λάθος! Συνήθως, σε μια προσπάθεια να την κάνουμε ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα, προσθέτουμε αρκετά υλικά και κυρίως μπαχαρικά και τελικά καταλήγουμε με μια βαριά σάλτσα, με σύνθετη και απροσδιόριστη γεύση.
Τώρα που η ντομάτα βρίσκεται στα καλύτερά της, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την απλή αλλά βαθιά νόστιμη σάλτσα που ταιριάζει τέλεια με ζυμαρικά. Το κλειδί της επιτυχίας εδώ είναι στην απλότητα και τη φρεσκάδα των υλικών και φυσικά, στο άρωμα του βασιλικού.
Υλικά
200γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το multi (ή τον τρίφτη)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
80γρ. ξηρό λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε μικρά κομμάτια
Μία πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα.
2. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτετε το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά ακόμα.
3. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, ανακατέψτε καλά και σβήστε με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί.
4. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
5. Λίγα λεπτά πριν βγάλετε τη σάλτσα από το μάτι, προσθέστε τη ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη!