- 280 γιαούρτι light στραγγιστό
- 170 γρ. μέλι
- 30 γρ. νερό
- 400 γρ. blueberries (μύρτιλα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τα 60 γρ. μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα blueberries και τα 110 γρ. μέλι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.
Ρίχνουμε το μείγμα από το πολυμηχάνημα σε ένα δοσομετρικό δοχείο.
Χρειαζόμαστε μια ειδική φόρμα παγωτού με θήκες. Στρώνουμε σε κάθε θήκη μία στρώση γιαούρτι (1 κ.σ.) και από πάνω 1 στρώση από το μείγμα μούρων. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα και έχουν γεμίσει οι θήκες με τα παγωτά μας.
Βάζουμε στο κέντρο από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγα μύρτιλα και βρώσιμα λουλούδια.
Discussion about this post