“Ανησυχούμε”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το συναίσθημα που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτόν τον καιρό. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι “η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική”, για να σχολιάσει πως “όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής”. Αυτό διότι, είπε, στην οικονομία “οι οιωνοί δεν είναι καλοί”, στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει “με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω” και στο προσφυγικό βρίσκεται στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε. “Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες”, συνέχισε, μιλώντας για “αδυναμία και επιτελική ανικανότητα” της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. “Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα”, τόνισε.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι “δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα” και ότι “δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ”. “Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς”, είπε, θέτοντας το ερώτημα: “Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση – ο μη γένοιτο – στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;”.
Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:
«Επιτρέψτε μου εισαγωγικά να εξομολογηθώ ότι ένα αίσθημα διακατέχει αυτό τον καιρό.
Τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ανησυχία.
Η κοινωνία ανησυχεί.
Και πιστέψτε με, η ανησυχία αυτή είναι πολιτική. Κοινωνική. Εθνική. Ειλικρινής.
Και ανησυχούμε όχι μόνο γιατί στην οικονομία οι οιωνοί δεν είναι καλοί.
Οχι μόνο γιατι στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει με σπουδή, και με αγριότητα θα έλεγα, μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω.
Οχι μόνο γιατί στο προσφυγικό βρίσκεστε στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε.
Και δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα.
Και σε αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες.
Οχι μόνο γιατί στην Υγεία, στην Παιδεία, στο κοινωνικό κράτος, οι πληγές που προκαλείτε καθημερινά, επηρεάζουν τη ζωή και την ασφάλεια εκατομμυρίων ανθρώπων.
Αλλά και γιατί καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε προβλήματα.
Και τελικά εσείς αντί να λύνετε προβλήματα γεννάτε περισσότερα.
Ο λαός λέει: Εδώ δε μπορείτε να χωρίσετε δυο γαιδάρων άχυρα. Δεν είστε εις θέση να χειριστείτε προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ. Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς.
Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – όμη γέννετω- μια γεωπολιτική κρίση ;
Αυτό λέει ο λαός μας τούτες τις μέρες παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που εσείς δημιουργήσατε.
Γιατί η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική.
Και όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, μεγεθύνει αυτή την ανησυχία.
Πριν δυο μήνες σε αυτήν την αίθουσα, σας είχα πει ότι η πολιτική κατευνασμού και αδράνειας που ασκήσατε για μήνες απέναντι στην Τουρκία – και που τόσο εύγλωττα εξέφρασε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος – ήταν λαθεμένη πολιτική και επικίνδυνη.
Γιατί η πολιτική αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και συνεισφέρει στο να επιδεινώνεται η κατάσταση στο προσφυγικό.
Σας είχα πει, όμως, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσω την στείρα αντιπολίτευση που χαράξατε εσείς, η παράταξή σας, και τα ΜΜΕ σας, στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό.
Μπροστά στην πιο επιθετική κίνηση της Τουρκίας απέναντι στη χώρας μας, των τελευταίων 20 χρόνων, δηλαδή την σύναψη του παράνομου Τουρκο-λιβυκού Συμφώνου, τόνισα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα σε μια κοινή εθνική στρατηγική.
Και ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία αυτής της στρατηγικής, ήταν και είναι, να μην είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Ούτε για τους συμμάχους μας. Είτε Ευρωπαίους είτε Αμερικανούς
Θυμάμαι πολύ καλά την απάντησή σας: H Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη για κανέναν.
Πολύ ωραία λόγια.
Αναρωτιέμαι, όμως, αν υπάρχει έστω ένας Έλληνας που παρακολούθησε την επίσκεψή σας στον Λευκό Οίκο που πιστεύει σήμερα ότι εφαρμόσατε στην πράξη αυτά που διακηρύσσατε εδώ στη Βουλή με τόσο στόμφο.
Ιδίως την στιγμή που ανακοινώνατε στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι η Ελλάδα είναι «πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος».
Άραγε τι άλλο σημαίνει αυτό – αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας- αν όχι ότι είμαστε δεδομένοι;
Όταν μάλιστα σπεύσατε να υιοθετήσετε, πριν καν δείτε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τις αμερικανικές θέσεις για το 5g. Τη στιγμή μάλιστα που και η ΕΕ, αλλά μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνουν τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στους σχετικούς διαγωνισμούς.
Όταν σπεύσατε – μόνος σε όλη την Ευρώπη – να στηρίξετε, να επικροτήσετε δημόσια την εκτέλεση του Ιρανού Στρατηγού στο Ιράκ από αμερικανικές δυνάμεις.
Απόφαση που και οι ίδιες οι ΗΠΑ δυσκολεύονται να στηρίξουν βάσει του διεθνούς δικαίου.
Όταν μας λέτε, σήμερα, ότι η Ελλάδα θα στείλει πυροβολαρχία Patriot και πάνω από 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών της, στη Σαουδική Αραβία.
Και μάλιστα χωρίς καμία ομπρέλα διεθνούς δικαίου, του ΟΗΕ, της ΕΕ ή οποιουδήποτε διεθνούς οργανισμού στον οποίο ανήκουμε.
Και αναρωτιέμαι τι δουλειά έχουν οι δικοί μας πύραυλοι που αγοράστηκαν απο δικά μας λεφτά και στρατιώτες στη Σ. Αραβία ;
Εμπλέκετε τη χώρα σε περιπέτειες που την ξεπερνούν και που αλλάζουν το δόγμα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας δεκαετιών.
Σας ζήτησα κατ ιδίαν και δημόσια, να ζητήσετε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Σας το ζήτησε και η κυρία Γεννηματά.
Να κουβεντιάσουμε για μια εθνική στρατηγική.
Αρνηθήκατε.
Σας ζήτησα να μην καταθέσατε αυτό το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, να το παγώσετε μέχρι να έχουμε ουσιαστικές δεσμεύσεις από τους ισχυρότερους εκ των συμμάχων μας, για την υποστήριξή μας σε περίπτωση που οι γείτονες κλιμακώσουν τις προκλήσεις.
Και σας το ζήτησα πριν καν φύγετε για στις ΗΠΑ.
Kαι εσείς κάνατε το ακριβώς αντίθετο.
Ψηφίζετε τη Συμφωνία χωρίς καμία ουσιαστική διαβεβαίωση για τη στάση των ΗΠΑ στις δύσκολες στιγμές, που ανακοινώνει με θράσος ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ότι έρχονται. Ετσι λέει. Δηλαδή τι άλλο έπρεπε να κάνετε για να δείξετε στις ΗΠΑ αυτό που είπατε ότι δεν πρέπει να δείξετε. Οτι είστε δεδομένοι.
Αυτό το νομοσχέδιο δεν έπρεπε να είχε καν κατατεθεί, όχι να ψηφίζεται σήμερα.
Δεν έπρεπε να κατατεθεί, μέχρι να εξασφαλισθούν οι διαβεβαιώσεις που ξέρω ότι όλοι θέλουμε. Σας καθυστά υπέυθυνο αυτό για οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη συμβεί στο μέλλον
Μας λέτε μα εσείς τη διαπραγματευτήκατε αυτή τη συμφωνία.
Ναι βεβαίως.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προώθησε την αναβάθμιση των αμυντικών και διπλωματικών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Εμείς ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε τις συνομιλίες για αυτό το νομοσχέδιο.
Δεν το κάναμε όμως, κ Μητσοτάκη, επειδή είμαστε «πιστοί και προβλέψιμοι» σύμμαχοι όπως είπατε στον κ Τραμπ.
Καταστήσαμε από την αρχή σαφές στους συμμάχους μας ότι η αναβάθμιση της συνεργασίας μας βασίζεται στη σύγκλιση των εθνικών μας συμφερόντων και κάθε βήμα πρέπει να έχει αμοιβαίο όφελος.
Στο πλαίσιο αυτό καθιερώσαμε τον Στρατηγικό Διάλογο τον Δεκέμβριο του 2018.
Στο πλαίσιο αυτό κατεγράφη, τον ίδιο μήνα, η σαφής στήριξη των ΗΠΑ στην προώθηση του Αγωγού EastMed.
Στο πλαίσιο αυτό καθιερώθηκε το σχήμα 3+1 με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκε το Νομοσχέδιο EastMed στην Αμερικανική Γερουσία που μιλά για τις τουρκικές παραβιάσεις και προβλέπει το εμπάργκο.
Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίσαμε τα F-16 με προνομιακούς όρους.
Και τότε, κ Μητσοτάκη, σε αυτό το πλαίσιο δεν είχαμε Τουρκολιβυκό Σύμφωνο.
Και δεν είχαμε έναν Τραμπ που όταν τον ρωτάνε για τη Λιβύη, μπροστά στον έλληνα πρωθυπουργό, απαντά ότι θα κουβεντιάσει με τον Ερντογάν και την κα Μέρκελ.
Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, για σειρά λόγους, σήμερα ενισχύει την συνεργασία του με τον Τούρκο Πρόεδρο σε διάφορα μέτωπα στην περιοχή.
Για εμάς είναι σαφές ο τι ο πρόεδρος Τράμπ για διάφορους λόγους έχει αποφασίσει να ενισχύει την σχέση του με Ερντογάν σε μια σειρά θεμάτων. Όπως ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπως φαίνεται και από το σχέδιο του για το Παλαιστινιακό, το οποίο, όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις, επιδεινώνει τις προοπτικές δίκαιης λύσης αντί να τις βελτιώνει.
Όπως είναι σαφές ότι και η ΕΕ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της περιοχής μας.
Αλλά ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μια κοινή εθνική στρατηγική που να μας επαναφέρει σε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική.
Κοινή στρατηγική που εσείς αρνείστε.
Υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό;
Εμείς λέμε υπάρχουν.
Όπως είναι, για παράδειγμα, η κοινή μας στάση για τη συνεργασία της Ελλάδας με την Γαλλία.
Ή η σταθερή θέση της χώρας που εμείς είχαμε και εσείς θέλετε να συνεχίσετε για ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία, επανέναρξη των διερευνητικών όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Και για προσφυγή στη Χάγη υπο προϋποθέσεις αν οι συνομιλίες αποτύχουν και αυτή η προσφυγή αφορά και Αιγαίο και Αν Μεσόγειο και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα .
Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εθνική στρατηγική, αν δεν σταματήσετε να διαλαλείτε παντού πόσο δεδομένος είστε, πόσο δεδομένη είναι η χώρα και η εξωτερική πολιτική.
Και όχι μόνο να διαλαλείται αλλά και να ενεργείτε σαν δεδομένος.
Όχι μόνο σε σχέση με τις ΗΠΑ, αλλά και με την ΕΕ.
Όπου πριν λίγες μέρες συναινέσατε στην ανανέωση της Επιχείρησης Sophia. Ορθώς το κάνατε. Ζητήσατε όμως κάτι; Απο την Ιταλία και την Γερμανία.
Την Ιταλία που – γνωρίζετε καλά αν κάνω λάθος θα με διορθώσετε – δεν παρέστη στην υπογραφή του EastMed αλλά και την Γερμανία που δεν κάλεσε την Ελλάδα ενώ κάλεσε το Κογκό μστην Διαδικασία του Βερολίνου. Και το ίδιο στο θέμα επέκτασης κυρώσεων της Τουρκίας για την Κύθπρο και να ζητήσουμε επέκτασή για το ενδεχόμενο που θα υπάρξουν παραβιάσεις Νοτίως της Κρήτης, π
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης, δεν μπορεί σήμερα να συμφωνήσει με την υπερψήφιση της συμφωνίας.
Διότι δεν πληρούνται σήμερα οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να αποβεί θετική για τα συμφέροντα της χώρας.
Διότι διαφωνούμε κάθετα με τη λογική του «δεδομένου» συμμάχου που προωθείτε.
Ψηφίζουμε σήμερα “παρών”.
Και ελπίζουμε κ Μητσοτάκη, τουλάχιστον αυτήν την ύστατη στιγμή, και μετά από όλα αυτά τα διπλωματικά αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, να αναθεωρήσετε τη στάση σας σε ότι αφορά το θέμα της συνεννόησης και να καθίσετε στο τραπέζι για να συζητήσουμε μια σοβαρή εθνική στρατηγική για την Ελλάδα του 21ου αιώνα και για αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων στην εξωτερική πολιτική.
Που να προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να μας ξανακάνει πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.
Και όχι να προσπαθείτε να κρύψετε την πολιτική σας ανεπάρκεια της κυβέρνησης και τις διπλωματικές σας αποτυχίες πίσω από ακροδεξιές κραυγές. Οχι εσείς προσωπικά ούτε ο κ. Δένδιας αλλά άλλοι υπουργοί παραδίπλα.
Πολεμοχαρείς δηλώσεις και από τραγελαφικές πρωτοβουλίες για πλωτά φράγματα που δήθεν θα κρατάνε τους πρόσφυγες έξω. Μα είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα. Ποιος σας τα λέει αυτά. Τόσο έυκολο είναι να κρατήσεις μακρια τους πρόσφυγές και τι είναι οι πρόσφυγες να τους κρατήσεις μακριά με φράγματα. Τσούχτρες είναι;
Αν συνεχίσετε να κάνετε πολιτική σε κρίσιμα διεθνή θέματα με όρους εσωτερικής επικοινωνιακής κατανάλωσης και πυροτεχνημάτων, σε λίγο δε θα σας παίρνει κανένας έξω στα σοβαρά.
Αλλά μη νομίζετε, ούτε μέσα σας παίρνουμε πλέον στα σοβαρά.
Ιδίως μετά τα κωμικοτραγικά που γίνονται τις τελευταίες μέρες, στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Δεν έχουν βέβαια, από πρώτη ματιά, σχέση με τα εθνικά μας θέματα.
Και ελπίζω με την αβελτηρία σας να μην αποκτήσουν ποτέ.
Έχουν όμως σχέση με την αξιοπιστία, την ικανότητα, τη σοβαρότητα, την ειλικρίνεια, της κυβέρνησης που ταυτόχρονα χειρίζεται και κρίσιμα εθνικά θέματα.
Και επιτρέψτε μου σήμερα να πάω λίγο κόντρα στο ρεύμα των ημερών.
Τον κο Αυγενάκη δεν τον διακρίνω εδώ. Το φάντασμα που πλανάται πάνω απο την χώτρα. Να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στον κ. Αυγενάκη.
Πολύ απλά γιατί στους χειρισμούς αυτούς, ας μη γελιόμαστε, δεν έχει την ευθύνη ο κ. Αυγενάκης. Την έχει ο κ. Μητσοτάκης
Υπάρχει μόνο ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου.
Υπάρχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος που φέρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Μη πάτε να ρίξετε λοιπόν το Μουτζούρη στον Αυγενάκη.
Αφου εσείς αποφασίσατε τακρίσιμα.
Είστε εσείς και προσωπικά υπεύθυνος για το χάος [που έχετε δημιουργήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Γιατί η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση, σας οδήγησε σε πρωτοφανείς ακροβατισμούς.
Και ξέρτε ότι αυτό έχει κόστος όχι μόνο για το ποδόσφαιρο.
Έχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη δικαιοσύνη. ΝΑ αναλάβετε αυτή την ευθύνη σήμερα.
Γιατί όταν ο κ. Αυγενάκης αντικαθιστούσε δυο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού – χωρίς την σύμφωνη γνώμη της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπως προβλέπει ο δικός μας νόμος – , εσείς ήσασταν πίσω από την επιλογή τους.
Αποφάσισε να τοποθετήσει δύο μέλη ενώ ήταν σε εξέλιξη η έκδοση μιας τέτοιας απόφασης.
Είναι σαν να αλλλάζετε τον διαιτητή στο 90. Οτι και να γίνει θα φάει ξύλο. ¨Οπως τρώτε και εσείς ξύλο και καλά το τρώτε.
Γιατί στο Μαξίμου συντάχθηκε, σύμφωνα με τι πληροφορίες του Τύπου, αλλά και την κοινή λογική, το τουήτ του κ. Αυγενάκη, που ξεσήκωσε θύελλα.
Γιατί, τέλος, δική σας ιδέα ήταν η τροπολογία που μέσα σε ώρες σκαρώσατε, υπό το κράτος του πανικού για τις αντιδράσεις.
Μια τροπολογία που όξυνε την κατάσταση αντί να την εξομαλύνει, όπως πιστεύατε.
Η κυβέρνησή σας αποδείχτηκε ανίκανη και ανήμπορη μπροστά σε μια εσωτερική κρίση που η ίδια δημιούργησε.
Αλλά το τονίζω. Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας.
Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα.
Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με την διαπλοκή προεκλογικά
Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτεια και προς πολλές κατευθύνσεις.
Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε.
Και ξέρετε κάτι;
Ο λαός μας λέει όποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
Και εσείς ανακατευτήκατε πολύ με τα πίτουρα
Και συνεχίζετε να ανακατεύεστε.
Και με αυτό τον τρόπο το κακό που κάνετε είναι ότι αναβαθμίζετε τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας.
Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχετε προξενήσει στη χώρα.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ηθικού και πολιτικού εκφυλισμού
Με τον τρόπο που χειριστήκατε την υπόθεση αποδεικνύεται ότι δεν είστε άξιοι καμιάς εμπιστοσύνης κύριε Μητσοτάκη.
Και σας διαβεβαιώ ότι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται φανερό για την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Ειδικά κ. Μητσοτάκη μετά το χθεσινό ηχηρό σας άδειασμα από τον πρώην πρωθυπουργό, τον κο Σαμαρά, που έσπασε την κομματική πειθαρχία ειλικρινά κατανοώ ότι περνάτε δύσκολες ώρες.
Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα μνημόνια.
¨η για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες.
Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο.
Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του».
Πηγή: www.protothema.gr
Discussion about this post