Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέλιξη για το θάνατο της 29χρονης λεχώνας που ζούσε στην Κατερίνη, συγγενείς ετοιμάζονται για το «τελευταίο αντίο». Η χαρά της γέννησης ενός μικρού κοριτσιού εξαλείφθηκε γρήγορα με την είδηση του θανάτου της νεαρής γυναίκας η οποία έφυγε από τη ζωή όταν έπαθε αλλεργικό σοκ αφού της χορηγήθηκε λάθος αντιβιοτικό.
Σύμφωνα με τους συγγενείς στο βιβλιάριο της άτυχης γυναίκας υπήρχε η επισήμανση για αλλεργία σε συγκεκριμένο αντιβιοτικό σκεύασμα. Η νεαρή γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή και της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική. Ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά , με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.
Όταν διακομίστηκε από την Κατερίνη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εκει διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο .
«Περίμενε με λαχτάρα να κρατήσει στην αγκαλιά της το μωρό της αλλά δεν πρόλαβε»
Συγγενείς της άτυχης λεχώνας μίλησαν στο protothema.gr για το τραγικό περιστατικό.
«Δεν το είδε το μωρό της καθόλου. Ήταν μια υγιέστατη γυναίκα και δυστυχώς η χαρά μας μετατράπηκε σε θρήνο. Δεν το περίμενε κανείς αυτό» είπαν οι συγγενείς .
«Μεγάλη ατυχία, η κοπέλα περίμενε με λαχτάρα να γεννήσει και να κρατήσει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί και πέθανε. Η γυναίκα γέννησε με καισαρική και ήταν μια χαρά. Γνώριζαν οι γιατροί ότι είναι αλλεργική και της έδωσαν μια παραπλήσια αντιβίωση. Για μένα ήταν ένα παιδαριώδες λάθος αυτό που έγινε και της στέρησαν τη ζωή. Έπρεπε οι γιατροί από την πρώτη μέρα να την είχαν μεταφέρει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης»είπε στο protothema.gr συγγενικό πρόσωπο της άτυχης κοπέλας και αποκάλυψε ότι όταν έπαθε το αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο στην Κατερίνη οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στη ζωή αρκετές φορές, μέχρι να την μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη.
«Στο νοσοκομείο Κατερίνης, της χορήγησαν μια αντιβίωση που δεν έπρεπε και η κοπέλα άρχισε να λέει: “Δεν αισθάνομαι καλά”. Στη συνέχεια άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα. Φανταστείτε ότι οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στη ζωή τρεις με τέσσερις φορές. Και στο διάστημα αυτό δεν οξυγονονόταν ο εγκέφαλός της σωστά. Όταν την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, είπαν οι γιατροί ότι έπρεπε από την πρώτη κιόλας ημέρα να την είχαν στείλει εκεί. Δυστυχώς ήταν αργά».
Πηγή: www.protothema.gr
Discussion about this post