Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε στον θάνατο του Σάκη Μπουλά.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απώλεια του φίλου του και πώς τη βίωσε, ενώ αναφέρθηκε και στον χαμό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ακόμη, αναφέρθηκε στην παράσταση «Happy Birthday ΕΛΛΑΣ» στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο Αθηνά.
«Happy Birthday ΕΛΛΑΣ», λοιπόν. Τι λες; Να ξεκινήσουμε από αυτό την κουβέντα μας;
Ναι, γιατί είναι μια παράσταση καρδιάς που φτιάχτηκε με σκληρή δουλειά και με όλη την ομάδα να δίνει τον καλύτερο της εαυτό για το ισχυρότερο αποτέλεσμα. Πρώτη από όλους η υπέροχη, ευφυέστατη Ζωζώ Σαπουντζάκη, που η παλαιότερη… παθογένεια μας μας έκανε μαζί με άλλους άξιους ερμηνευτές να τους υπολογίζουμε ως «ελαφρύτερους» από κάποιους άλλους.
Το σφάλμα μας ήταν μεγάλο και χρωστάμε πολλά σε τέτοια ξεχωριστά πλάσματα. Είναι μια υπέροχη κυρία και έχει μια ζηλευτή «καλλιτεχνικότητα». Χαίρομαι πολύ που είναι στην παρέα μας, στην οποία ανήκει και η Αβα Γαλανοπούλου, μια ιδιότυπη σουμπρέτα-καρατερίστα, που εγώ την προέτρεψα να περάσει στο θέατρο όταν διέκρινα το ταμπεραμέντο της από τότε που φοιτούσε στη Φιλοσοφική.
Εχω χαρά μεγάλη που είναι , μαζί μας και ο πολυδιάστατος Γιώργος Χατζής, ο ανερχόμενος Ερμόλαος Ματθαίου, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης η Τάνια Ρόκα, που ήταν και βοηθός μου στη σκηνοθεσία, το… πολυερ-γαλείο Σοφία Κουρτίδου, ο Γιώργος Μπούμπας, που γίνεται ταξιθέτης-αστυνομικός για να απευθυνόμαστε στην εξουσία, ο Βασίλης Γιακουμάρος που έχει μεγάλο εκτόπισμα για τον Κολοκοτρώνη που παίζει, αλλά και ο πιανίστας μας Θαλής Τριαντάφυλλου, που είναι πολύτιμος.
Ο υπότιτλος της παράστασης σας είναι «200 χρόνια Εθνικής… Ασυναρτησίας».
Ε, με το που είδα πως επιλέχθηκε η Γιάννα Αγγελόπουλο υ-Δασκαλάκη για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, αποφάσισα να γιορτάσουμε στην εθνική… Ασυναρτησία στο «Αθηνά» με σκωπτική διάθεση. Το «Happy Birthday ΕΛΛΑΣ» είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας… Ασυναρτησίας! Μια μουσική παράσταση με εορταστικό χαρακτήρα που διαπραγματεύεται την πραγματική ταυτότητα του Ελληνα, δοσμένη μέσα από γέλιο, μουσική, χορό, τραγούδι, αλλά και… βαθιά ψυχή. Με ήρωες τους «Ελληναράδες» 200 ολόκληρων ετών, αποκαΐδια μιας εικονικής πραγματικότητας.
Εχει διαδραστικά στοιχεία η παράσταση;
Επιδιώκουμε το «ζωντανό» θέατρο, ένα θέατρο που διαδράται sτην καθημερινότητα του, που αλλάζει, εξελίσσεται και στο οποίο ενσωματώνονται οι αντιδράσεις των θεατών. Στοχεύουμε και στη διάδραση με τους θεατές θέλοντας έτσι να κάνουμε την παράσταση ζωντανή με κάθε έννοια.
Θες να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό; Δεν γίνονται ποτέ τα ίδια πράγματα πάνω στη σκηνή. Και αυτό με απόλυτη συνείδηση του τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε και με πολλή χαρά, αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να κάνουμε τον θεατή να σκεφτεί, να κοιτάζει πίσω και να δει πως δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε και γίνονται τα ίδια λάθη. Αλλά το κάνουμε με πολύ χιούμορ, προσφέροντας γέλιο μέχρι δακρύων και πολύ τραγούδι. Πολ-‘ λα οφείλουμε στα κείμενα, φυσικά, που υπογράφονται με αλφαβητική σειρά από τους εξαίρετους Αντώνη Ανδρικάκη, Μιχαήλ Ανθη, Νίκο Κεραμίδα, Ντίνο Σπυρόπουλο και ασφαλώς από εμένα. Ενα υπέροχο κείμενο, που είναι το σόλο μου, το έχει γράψει ο υπέροχος Θοδωρής Αθερίδης. «Κατεβάσαμε» γερή ομάδα, γιατί τέτοια «παιχνίδια» μόνο με ομάδα πρωταθλητών κερδίζονται, Βασίλη!
Σε αγκαλιάζει ζεστά ο κόσμος σε κάθε νέα σου κίνηση. Σε αγαπούν πολύ, δεν είναι έτσι;
Ετσι είναι κι αυτή θεωρώ πως είναι η πιο μεγάλη μου ανταμοιβή στα τόσα χρόνια που υπάρχω στον χώρο. Εκτιμούν το ότι κάνω με λατρεία αυτή τη δουλειά, ότι δεν κάνω ποτέ εκπτώσεις πως δίνομαι ολόψυχα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Κάνεις λόγο συχνά για καλούς συμπαίκτες. Γνώρισες και κακούς στη διαδρομή σου;
E, λες να μη γνώρισα τόσα χρόνια (σ.σ. γελά); Επιλέγω να έχω συμπαίκτες γερούς χωρίς βεντετισμούς γιατί τους έφαγα με το κουτάλι-κι ας μη θέλω να σταθώ σε αυτούς. Εχω ζήσει απίστευτη ματαιοδοξία, έπαρση και ηλιθιότητα γύρω μου. Δυστυχώς συνέβη.
Μα οι άξιοι δεν μπορεί να είναι επηρμένοι…
Εχω δει και άξιους που ήταν και επηρμένοι, και ηλίθια ματαιόδοξοι κ.λπ. Ασ’ τα να πάνε…
Πες μου πόσο σου λείπουν ο Σάκης Μπουλάς και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που ήταν χαρισματικά «αδέλφια» σου…
Το 77 γνώρισα τον Λαυρέντη με τη μεγάλη καρδιά και το μεγάλο ταλέντο! Του… έσουρνα τόσα στη σκηνή και του άρεσε, γέλαγε, το απολάμβανε. Χρυσός άνθρωπος και υπέροχος δημιουργός. Με τον Σάκη το περιμέναμε – έπαψε πια να ταλαιπωρείται. Με τον Λαυρέντη ακόμα να το πιστέψουμε. Εφυγαν πολλοί αγαπημένοι. Ο Ρασούλης ο Παπάζογλου, ο Μητροπάνος. Μαθαίνουμε να ζούμε με τις απώλειες μας. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Προχωράμε… Προχωράμε μπροστά, κουβαλώντας πάντα αυτούς που αγαπήσαμε και μας πλούτισαν.
Πηγή: www.gossip-tv.gr
Discussion about this post