Τρέχουν και δεν φθάνουν” στο ΥΠΕΘΑ για να καλύψουν γκάφα (;) “στρατιωτικών πηγών” οι οποίες διέρρευσαν στοιχεία ασκήσεων στον Έβρο, τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν δημοσιοποιήσιμα. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν επιτελείς που διάβασαν σε δημοσίευμα με το “ν και με το σ” το σχέδιο επιχειρησιακής δράσης στον Έβρο.
Το θέμα είναι ποιος ή ποιοι διέρρευσαν τα στοιχεία θεωρώντας ίσως ότι κάνουν και καλό στον Στρατό! Γιατί μάλλον περί αυτού πρόκειται.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους είναι γνωστό ότι πολλά δεδομένα μονάδων του ελληνικού στρατού είναι προσβάσιμα στους Τούρκους μέσω της συνθήκης Μείωσης Συμβατικών Εξοπλισμών στην Ευρώπη (Conventional Armed Forces in Europe – CFE, οπότε δεν τίθεται θέμα για το πόσα άρματα μάχης ή ΤΟΜΑ-ΤΟΜΠ κατέχουμε. Η Τουρκία βέβαια έχει πετύχει να θέσει εκτός συνθήκης CFE ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας της (NA TOYΡΚΙΑ) στην οποία μπορεί να έχει όσες δυνάμεις και μέσα επιθυμεί και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου.
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κι έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο ΥΠΕΘΑ είναι αυτές που ΄χουν να κάνουν με τον τρόπο συνεργασίας διαφόρων σχηματισμών του ΣΞ και τον τρόπο δράσης τους. Αυτά τα στοιχεία κανένας δημοσιογράφος δεν τα γνωρίζει αν δεν του τα πει κάποιος και το κυριότερο; Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αν δεν τους επισημάνεις τη σημασία των πληροφοριών και ότι ΔΕΝ πρέπει να δημοσιοποιηθούν το πιθανότερο είναι ότι θα γράψουν ότι τους έχεις πει, γιατί δεν έχουν κατανοήσει τη σημασία τους. Συνεπώς ας είμαστε ρεαλιστές κι ας μην τα ρίχνουμε όλα στους δημοσιογράφους. Θα μας ήταν πολύ εύκολο να υιοθετήσουμε αυτή την άποψη …λόγω ανταγωνισμού αλλά την γκάφα άλλοι την έχουν κάνει.
Σ΄ ότι έχει να κάνει με την απόσταση βολής του Leopard και το ρεκόρ που πέτυχε, αυτό υπάρχει σε ανακοίνωση του ΓΕΣ. Γιατί έπρεπε να ανακοινωθεί το γνωρίζουν στο ΓΕΣ…
Στο Χολαργό πάντως έχουν ξεκινήσει το κυνήγι της “πηγής” των πληροφοριών.
Discussion about this post