Το Λβιβ – Σαχτάρ για 45 λεπτά κράτησε κάποιες ελπίδες, μήπως βγει η προτεινόμενη έκπληξη. Στο 2ο ημίχρονο, όμως, οι Πρωταθλητές Ουκρανίας «γάζωσαν» τον αντίπαλό τους…
Τότεναμ – Λίβερπουλ: Ο 2ος αγγλικός τελικός, φέτος, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήδη η Τσέλσι, κόντρα στην Άρσεναλ, κατέκτησε το Europa League με την κούπα να αράζει στο Λονδίνο. Αν θα μπορέσει η Τότεναμ να κάνει την πόλη πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για φέτος, θα φανεί. Το σίγουρο είναι πως η Αγγλία βιώνει μεγάλες στιγμές. Η Τότεναμ έχει 2 Πρωταθλήματα, με τελευταίο το 1961. 8 Κύπελλα, με πιο πρόσφατο το 1991. 2 Κύπελλα UEFA, με τελευταίο το 1984. 1 Κυπελλούχων το 1963 και τελευταία, γενικά, κούπα το League Cup του 2008. Υπάρχουν διακρίσεις, αλλά συγκεκριμένες. Που καθιστούν αυτό το παιχνίδι ως το μεγαλύτερο της ιστορίας των «spurs». H άτιτλη, στο Νησί, Λίβερπουλ από το 1990 όσον αφορά στο Πρωτάθλημα, έκτοτε έχει να επιδείξει 1 Champions League το 2005, 1 UEFA το 2001, 2 ευρωπαϊκά Super Cup και αρκετές εγχώριες διακρίσεις στις μικρότερες διοργανώσεις. Δεν τις περισσεύουν τα τρόπαια τις τελευταίες δεκαετίες πάντως… Ξεχωριστό το κίνητρο των «reds». Φέτος η απόσταση στην Premier League ανάμεσα στην 4η Τότεναμ και τη 2η Λίβερπουλ ήταν 26 βαθμοί!
Αμφότερες πέρασαν σημαντικούς αντιπάλους, ώστε να φτάσουν εδώ. Μεγαλειώδης η πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα (έκανε το 3-0 της Βαρκελώνης, 4-0 στο «Άνφιλντ»). Απίθανη η Τότεναμ, διέλυσε το 0-1 από τον Άγιαξ, μεγαλουργώντας στο Άμστερνταμ από 2-0 πίσω στο σκορ (2-3). Φέτος, για το Πρωτάθλημα Αγγλίας, η Λίβερπουλ έχει νίκες μέσα-έξω με 2-1. Στεκόμαστε πολύ σε αριθμούς, οι οποίοι λένε ορισμένες αλήθειες. Υπάρχει διαφορά, σίγουρα υπέρ της Λίβερπουλ. Σε φανέλα και σε αποτελεσματικότητα. Ίδιο το κίνητρο στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη, με τους «κόκκινους» να λογίζονται δικαιολογημένα ως φαβορί. Ο Ποκετίνο είναι αμφίβολο αν θα έχει διαθέσιμο ως βασικό τον Κέιν. Αν ο υπερσκόρερ της Τότεναμ παίξει, τότε μιλάμε για εκμηδενισμό προβλημάτων, σε σχέση με τα παιχνίδια απέναντι στον Άγιαξ. Ο Κλοπ έχει ως σημαντική απώλεια τον δυναμικό χαφ Κεϊτά. Στο παρασύνθημα… Είναι ένας τελικός που σχεδόν όλα όσα προηγήθηκαν δεν έχουν μεγάλη σημασία. Μία στιγμή, μία λεπτομέρεια, ένα κλικ μπορούν να κρίνουν τα πάντα.
Για τελικό υπάρχει φαβορί που πληρώνει υποφερτά και αουτσάιντερ που πληρώνει εξαιρετικά. Πολύ τίμια σεταρισμένο το ματς, αλλά δεν υπάρχει ο παράγοντας ο οποίος θα στρέψει τη στοιχηματική μας προσοχή εδώ ή εκεί. Όπως πάντα στα μεγάλα παιχνίδια θα κοιτάξουμε ένα παραδοσιακό, όλα τα χρόνια ενασχόλησης με το στοίχημα, ποντάρισμα στους πρώτες σκόρερ. Σαλάχ, Μανέ, Κέιν, Σον. Μόνοι τους μπορούν να πάρουν τον τελικό για τις ομάδες τους. Ωστόσο σε ένα τόσο κλειστό ματς, ειδικά ανάμεσα σε αγγλικούς συλλόγους, οι στημένες μπάλες δύνανται να παίξουν τον ρόλο τους. Άρα οι στόπερ έχουν ένα θεωρητικό κομμάτι της συγκεκριμένης πίτας. Σε 49 ματς και 4.273 αγωνιστικά λεπτά φέτος, ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ δεν έχει βρει δίχτυα. Είχε τις καλύτερες στιγμές της Τότεναμ στα 3 ημίχρονα με τον Άγιαξ, που «έγραψαν» μηδενικό στα γκολ οι Λονδρέζοι. Ούτε πέρυσι σκόραρε, αν και ήταν περίεργη σεζόν με τραυματισμούς. Προωθείται και το παλεύει πάντα. Είναι ένα ενδιαφέρον ποντάρισμα, που με ελάχιστα μπορεί να φέρει πολλά! Από την άλλη, ο παικταράς Φαν Ντάικ. 6 γκολ φέτος! Πολλά για κεντρικό αμυντικό. Πιο εύκολο να υποστηριχτεί το ενδεχόμενο. Σε αυτούς θα μείνουμε, ελπίζοντας ότι η άμυνα μπορεί να (μας) κάνει τη διαφορά…
Discussion about this post