Τυχεροί σταθήκαμε στην περίπτωση της Φλόρα Ταλίν, με το 2-0 να έρχεται στο 94’ και να μας δίνει το κάτι παραπάνω στη στήλη. Αυτό διότι τα κορίτσια στην Αυστρία τσιγκουνεύτηκαν και δεν φρόντισαν να πετύχουν κάτι παραπάνω από το τελικό 1-0.
Απόψε έχουμε και μπαράζ στη Γερμανία, αλλά το σημείο που προτείναμε στις αναλύσεις, μας αρκεί. Αρχίζει, όμως, το Μουντιάλ Under 20. Ετοιμαστείτε να πέσουμε με τα μούτρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
ΠΟΛΩΝΙΑ U20 – ΚΟΛΟΜΒΙΑ U20
Οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Under 20 είναι η Πολωνία. Το ότι θα έχει αρκετό κόσμο δεν μας λέει και πολλά πράγματα. Συνήθως σε διοργανώσεις Νέων, δεν μετράει και πάρα πολύ το γεγονός των οπαδών. Η Πολωνία απέχει από το να θεωρηθεί μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη. Αρκετά μάλιστα. Πάλαι ποτέ καλές εποχές η 3η το 1983 και η 4η θέση το 1979.
Υλικό που δεν τρομάζει, υλικό που δεν πάει για την υπέρβαση. Απλά λόγω έδρας, λόγω ενθουσιασμού, λόγω… σπρωξίματος (ποτέ δεν ξέρεις) να επιχειρήσει την υπέρβαση. Πολύ δυνατός ο γκολκίπερ της Λέγκια, Ράντοσλαβ Μαγιέτσκι, που στα 19 του χρόνια είναι βασικός στη μεγάλη ομάδα. Μπορεί να αποτελέσει βασικό όπλο στο να σταματήσει τις αρχικές επιθέσεις της Κολομβίας και να χαρίσει ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην οικοδέσποινα. Στα ματς προετοιμασίας νίκησε την Αγγλία (3-1) και ηττήθηκε από τη Γερμανία (0-2). Μικρό το κακό.
Η Κολομβία απείχε από το περασμένο Μουντιάλ. Προκρίθηκε τώρα ξανά, μετά από 3 σερί παρουσίες. Παλαιότερα έχει να επιδείξει μία 3η θέση στο 2003. Στα προκριματικά τερμάτισε στην 4η θέση και με το ζόρι πήρε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Πολωνίας. Φανταστικός ο Κέβιν Μίερ, ο τερματοφύλακας της ομάδας, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος του τουρνουά.
Πρεμιέρα είναι, πάμε για χαμηλό σκορ, αλλά σε μη ήττα των γηπεδούχων. Μας βολεύει που δίνονται αουτσάιντερ στο παρθενικό παιχνίδι τους.
ΙΑΠΩΝΙΑ U20 – ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ U20
Στάση και στον β’ όμιλο. Αν και σε επίπεδο Ανδρών έχει ανεβάσει στροφές η Ιαπωνία, στους «μικρούς» έχει ακόμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σε ασιατικό επίπεδο την προσπερνούν οι Νότια Κορέα και Σαουδική Αραβία. Προκρίθηκε το 2017 και πάλι στο θεσμό, έπειτα από 10ετή απουσία.
Στα… ενδότερα της Ασίας, τερμάτισε απλά στην 3η θέση του Under 19 πρωταθλήματος το 2018. Νίκησε την Ινδονησία στη νοκ-άουτ φάση, αποκλείστηκε από τη Σαουδική Αραβία στον ημιτελικό, μάλιστα με το 2-0 να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο. Μέσα στο 2019 έχει δώσει τα φιλικά παιχνίδια της, στα οποία μετρά 4 σερί αποτυχίες. Δεν μπορεί να βγάλουμε συμπεράσματα απ’ αυτά, εντούτοις δεν είναι και λίγο πράγματα να… πατώνεις στα ματς προετοιμασίας. Πολύ δυνατός ο στράικερ Νακαμούρα της Γκάμπα Οσάκα, ηγετική μορφή στο κέντρο ο Σάιτο της Σονάν Μπελμάρε, στα εξτρέμ ξεχωρίζει ο Ταγκάβα της Τόκιο.
Απίθανη πορεία για τον Ισημερινό στον προκριματικό όμιλο της Νοτίου Αμερικής. Ούτε με αίτηση δεν έκανε λάθη και εν τέλει φρόντισε να πάρει το ζητούμενο, που ήταν η πρωτιά του ομίλου, στην τελική φάση. Στο 3-1-1 έμεινε, με τις Αργεντινή, Ουρουγουάη πιο πίσω και τη Βραζιλία εντελώς εκτός 4άδας.
Απίθανος ο 1ος σκόρερ Λεονάρντο Καμπάνια με 6 γκολ (10/18 σουτ εντός εστίας). Ο εκλέκτορας, Αργεντινός, Χόρχε Σελίσο έκανε λόγο για τον εκπληκτικό γκολκίπερ Μόιζες Ραμίρες (5/9 ματς στα οποία κράτησε το… μηδέν στην άμυνα, τρέχει σερί 289 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ). Καλύτερος στα κλεψίματα του τουρνουά ο αμυντικός Πορόσο, της βραζιλιάνικης Σάντος, ενώ στο κέντρο ξεχωρίζει ο Σιφουέντες.
Ψηλά ο πήχης για τον Ισημερινό. Ο Σελίσο θέλει να επιστρέψει με το τρόπαιο. Στον β’ όμιλο έχουμε όμιλο-φωτιά, με Ιταλία και Μεξικό να καραδοκούν. Μάλλον η πιο «εύκολη» είναι η Ιαπωνία. Ξεκινά με νίκη ο Ισημερινός.
Discussion about this post