Υπέροχα τυροπιτάκια-ζαμπονοκασεροπιτάκια με μια αφράτη ζύμη νόστιμα και εύκολα.Ότι πρέπει για το σχολείο,την δουλεία αλλά και στο σπίτι!!!!
Υλικά-Ingrendients
Για την ζύμη-For the dough
300 μλ γάλα-300 ml milk
9 γρ ξηρή μαγιά-9 gr dry yeast
1 κτσ ζάχαρη-1 tbsp sugar
1 κτσ αλάτι-1 tbsp salt
140 γρ ηλιέλαιο=140 gr sunflower oil
1 αυγό-1 egg
+-900 γρ αλεύρι- +-900 gr flour
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι-200 gr yoghurt
Για την γέμιση-For the inside
150 γρ τυρί φέτα-150 gr Greek feta cheese
100 γρ γκούντα-100 gr gouda
100 γρ πάριζα φέτες-100 gr slices of cooked ham
Για το άλειμμα-For spreading
1 αυγό-1 egg
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα,την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι,το αυγό,το γιαούρτι,το ηλιέλαιο,και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ευπλαστη ζύμη.
Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου σε ένα ζεστό μέρος ( προσοχή να μην κάψουμε τη μαγιά από τη μεγάλη θερμοκρασία Όχι πάνω από 50 βαθμούς) .
Συνεχίζουμε και κόβουμε την ζύμη μας σε 15 κομμάτια.Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα πιτάκια μας και στην άκρη τους βάζουμε τυρί φέτα ή γκούντα μαζί με πάριζα.Δίνουμε το σχήμα στα πιτάκια και ύστερα τα αλείφουμε ένα ένα με ένα αυγό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Τα τυροπιτάκια μας-ζαμπονοκασεροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!Καλή σας επιτυχία
Discussion about this post