Συστατικά
1-1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο
3-4 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κύβοι κότας
250 γρ. λευκό κρασί
Για τις πατάτες
1,2 κιλά πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
200 γρ. βραστό νερό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
Για το γλάσο
50 γρ. μουστάρδα απαλή
100 γρ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, κόβουμε το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα στις σχισμές που έχουμε κάνει στο αρνί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τους κύβους και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν οι κύβοι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο αρνί και το απλώνουμε με τα χέρια ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε στο ταψί το κρασί, το σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
Για τις πατάτες
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις κρατάμε με την φλούδα τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ.
- Ρίχνουμε στις πατάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και τις ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το νερό, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βγάζουμε το ταψί με το αρνί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε πάλι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα επιπλέον.
Για το γλάσο
- Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί, ξεσκεπάζουμε και απλώνουμε στο αρνί και τις πατάτες, με ένα πινέλο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο και ψήνουμε στο grill για 10-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Discussion about this post