Τα πρώτα γιαούρτια και τυροκομικά προϊόντα με την επωνυμία «Θρακών Αμνός», παραγόμενα από τον ομώνυμο Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων Έβρου έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά, «φιλοξενούμενα» στο σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας.
Πρόκειται για γίδινο και πρόβειο τυρί, γιαούρτι 500 και 240 γρ. σε πήλινο δοχείο και σε πλαστικό 240 γρ. Σταδιακά θα ενταχθούν στην γκάμα και τα παγωτά από πρόβειο γάλα που θα κυκλοφορούν σε ατομική συσκευασία των 280 γρ., σε 12 διαφορετικές γεύσεις και θα διατεθούν σε αρκετά σημεία πώλησης, όπως δηλώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης. Μάλιστα, παγωτά θα κυκλοφορήσουν σύντομα και στα σούπερ μάρκετ Έλληνα επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία.
Σύντομα στην αγορά και το γίδινο
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού αποκαλύπτει, ακόμα, ότι το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει το γίδινο γάλα με την προοπτική τα επώνυμα προϊόντα να αυξάνονται, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες του συνεταιρισμού. Το γάλα θα κυκλοφορήσει και στους αυτόματους πωλητές, που ήταν από τα πρώτα σχέδιά του «Θρακών Αμνός», αλλά συνάντησε αρκετές δυσκολίες. Ο κ. Παρασχούδης αποφεύγει να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα, σημειώνει ωστόσο ότι οι πρώτοι πωλητές θα λειτουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη. Θυμίζει ότι, πρωτίστως, τα μέλη του συνεταιρισμού είναι κτηνοτρόφοι «και αυτή είναι η δουλειά που γνωρίζουν καλά», προσθέτοντας ότι «οι πολύ χαμηλές στο γάλα από τις μεγάλες βιομηχανίες σβήνουν το μέλλον σε όσους δεν περνούν στη μεταποίηση». Το παραγόμενο γάλα από τις κτηνοτροφικές μονάδες των 180 μελών του συνεταιρισμού είναι 2,5 εκατ. λίτρα ετησίως. Κάποιες μικρές ποσότητες διαχειρίζεται το τυροκομείο που βρίσκεται στο Νεοχώρι Ορεστιάδας κι έχει δυναμική 30 τόνων ημερησίως. Ο κ. Παρασχούδης ζητάει τη στήριξη των συναδέλφων του στο εγχείρημα και τους καλεί να μη θυμούνται τον συνεταιρισμό αποκλειστικά και μόνο την ημέρα της πληρωμής. Θυμίζει ότι «προ της ύπαρξης συνεταιρισμού, οι πληρωμές καθυστερούσαν έως και έναν χρόνο».
Πηγή: www.ypaithros.gr
Discussion about this post