Συστατικά
- 1 μελιτζάνα
- 2 καρότα
- 1 πατάτα
- 1 κολοκύθι μεγάλο ή 2 μικρά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- δενδρολίβανο
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 2 ντομάτες
- 2 κ.σ. μέλι
Για το γλάσο γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- λίγη παρμεζάνα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ χυμό από λεμόνι
- θυμάρι
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Παράλληλα κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Την μελιτζάνα σε κύβους 2 εκ., τα καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ., την πατάτα με την φλούδα σε κύβους 2 εκ., το κολοκύθι σε κάθετες φέτες 3-5 εκ., την κίτρινη-κόκκινη-πράσινη πιπεριά σε λωρίδες 5 εκ. και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες .
- Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο αφού το ψιλοκόψουμε, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σοτάρουμε σε δόσεις (4-5 δόσεις) τα λαχανικά μας για περίπου 2-3 λεπτά η κάθε μία. Προσοχή, όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα βράσουν.
- Βάζουμε την κάθε δόση σε ένα ταψί, μόλις είναι έτοιμη.
- Μόλις βάλουμε όλα μας τα λαχανικά στο ταψί προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι.
- Κόβουμε τις τομάτες σε κύβους 5 εκ.και τις προσθέτουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας, χτυπάμε με σύρμα τα υλικά για το γλάσο γιαουρτιού: το γιαούρτι, το αυγό, λίγη παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τη ρίγανη και το περιχύνουμε πάνω από το μπριάμ.
- Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 5-10 λεπτά.
Discussion about this post