Σε διάστημα λίγων ετών, ο συνεταιρισμός εξελίχθηκε ραγδαία, αυξάνοντας τα μέλη του, την παραγωγή του και εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις του, διατηρώντας όμως πάντα την προσήλωση του, στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες.
Ο Α.Σ.Π.Ε.Ε. ακολουθεί ολοκληρωμένη διαχείριση στις καλλιέργειες του και έχει πιστοποιηθεί με το πρωτόκολλο Global G.A.P και με τα πρότυπα Agro 2.1 και 2.2.
Το συσκευαστήριο του συνεταιρισμού, διαθέτει υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, γραμμή διαλογής ακριβείας γραμμαρίων, συσκευαστικές μηχανές και ψυκτικούς θαλάμους με ελεγχόμενες θερμοκρασίες για την διατήρηση του σκόρδου σε άριστη κατάσταση, με σκοπό την διάθεση ποιοτικού προϊόντος καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο Συνεταιρισμός παράγει και επεξεργάζεται πάνω από 2.000 τόνους σκόρδου και η ύπαρξη του αποτελεί κινητήριος δύναμη και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο της Ν.Βύσσας, αλλά και ευρύτερα για την οικονομία του συνόλου της περιοχής.
Η παραγωγή του, απορροφάται από την εγχώρια αγορά και ένα μέρος του εξάγεται σε αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.
Βασικές αξίες της φιλοσοφίας του Συνεταιρισμού αποτελούν η αξιοπιστία, η συνέπεια και το ομαδικό πνεύμα.
Το σκόρδο εδώ έχει πολύ πλούσιο αρωματικό δυναμικό. Ο βολβός είναι λευκού χρώματος με μωβ ιριδισμούς και πρόκειται για την τοπική ποικιλία που καλλιεργούν από παλιά οι αγρότες του χωριού.Το σκόρδο Βύσσας λόγου των ιδιαιτέρων ποιοτικών χαρακτηριστικών του βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αναγνώρισης ως προϊόν (Π.Γ.Ε.) γεωγραφικής ένδειξης.
Discussion about this post