Ανίκανη η νέα Γερμανία. Θέλει ακόμα δρόμο για να στρώσει. Είχε τη φάση με τον Βέρνερ για το 1-1 και στο δεύτερο ημίχρονο θα έβρισκε δίχτυα. Χαμογέλασε λίγο το προσωπάκι μας με το 2/2 νωρίς. Πάλι καλά. Αν ερχόταν και το 3/3 θα ήμασταν ακόμα πιο χαρούμενοι.
ΑΥΣΤΡΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ
Δύσκολη μάχη στη Βιέννη. Πρώτη αγωνιστική είναι των προκριματικών. Θα προτιμήσουμε, τουλάχιστον στην αποψινή βραδιά, να ασχοληθούμε με μία πιο αμφίρροπη μάχη, παρά να ψάξουμε τα γκολ ενός φαβορί κόντρα σε αουτσάιντερ. Μόλις συγκεντρώθηκαν οι ομάδες, είναι πάλι άλλοι παίκτες σε σχέση με το φθινόπωρο και δεν μας βγαίνει κάτι.
Αντιθέτως η Αυστρία με την Πολωνία είναι στο ίδιο τέλμα αυτόν τον καιρό, τουλάχιστον απ’ όσα μας έδειξαν το φθινόπωρο. Η Αυστρία ήταν τίμια στον όμιλο με Βοσνία και Βόρεια Ιρλανδία. Πέτυχε τα αποτελέσματα που ήθελε και τουλάχιστον έμεινε στην ίδια, 2η, κατηγορία. Εντός έδρας έδωσε δύο ματς. Πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία και έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Βοσνία. Κλασικά πράγματα με τον Φόντα στον πάγκο. Αρκετός κλεφτοπόλεμος, λίγες οι επιθετικές ενέργειες. Δεν μπορεί να μεταφέρει ακόμα το στιλ του στην Εθνική. Περισσότερο βέβαια προτιμά το αμυντικό κομμάτι και αυτό τουλάχιστον λειτουργεί εντός έδρας.
Οι αδυναμίες, όμως, είναι υπαρκτές για την Αυστρία. Δεν κοιτάζουμε καν το σερί που έχει στα προκριματικά του Euro, γιατί η προ τριετίας παρουσία της ήταν όντως πιο εντυπωσιακή και κυρίως αποτελεσματική. Τώρα, όμως, παίζει με το στανιό, με το σταγονόμετρο έρχονται οι ευκαιρίες και τα γκολ είναι είδος υπό εξαφάνιση.
Η Πολωνία είχε κάνει καλή πορεία και βρέθηκε στο 1ο γκρουπ του Nations League. Αποδείχτηκε, όμως, ότι δεν της αρμόζει αυτή η θέση. Με Ιταλία και Πορτογαλία στην ίδια σύνθεση, τερμάτισε τελευταία, χωρίς νίκη και έτσι υποβιβάστηκε στην ίδια κατηγορία με αυτήν της Αυστρίας. Δύο ισοπαλίες εκτός με Ιταλία και εκτός με Πορτογαλία (αδιάφορο ματς στο τέλος) και δύο ήττες, με 3-2 από την Πορτογαλία και στο 92’ από την Ιταλία.
Στα 6 ματς χωρίς νίκη με τον Γιέρζι Μπρέζεκ στον πάγκο. Σύμφωνοι, κακό σερί, εντούτοις όλα ήταν μέρος της διαδικασίας να μπει ο πρώην διεθνής μέσος, όσο το δυνατόν καλύτερα στο κλίμα, πλέον από τον πάγκο και ως προπονητής. Από την Αυστρία δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο. Από την Πολωνία, με τους Πιάτεκ, Μίλικ να δίνουν βοήθειες στον σούπερ Λεβαντόφσκι, έχουμε απαιτήσεις. Και ο ρόλος του αουτσάιντερ της ταιριάζει. Και εμάς, μας αρέσουν οι αποδόσεις που δίδονται στους Πολωνούς. Σε συνδυασμό πάντα με το κλασικό χαμηλό σκορ στα παιχνίδια των γηπεδούχων.
ΤΣΕΛΣΙ (Γ) – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Γ)
Μόνο η Μπαρτσελόνα ήταν πειστική χθες στους πρώτους αγώνες των προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Μόνο αυτή φρόντισε με το 3-0 επί της Λίλεστρομ να «σφραγίσει», στην ουσία, εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ντερμπάρα το Λυών – Βόλφσμπουργκ (2-1), έχει ακόμα ψωμί και το Σλάβια Πράγας – Μπάγερν (1-1).
Και πάμε στο 4ο ζευγάρι της φάσης των «8». Η αγγλική Τσέλσι αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν. Μεγάλη η διαφορά των δύο πλευρών, αν και δεν το αντικατοπτρίζουν οι αποδόσεις. Η ύπαρξη δεύτερου ματς μας πτοεί λίγο στην επιλογή του διπλού, αλλά εν τέλει προς τα εκεί θα πάμε. Απρόβλεπτη η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι. Με αρκετές παίκτριες που έχουν τη δυνατότητα για το γκολ, όπως οι Κάθμπερτ, Κίρμπι, Ίνγκλαντ και η Νοτιοκορέατισσα, Γι.
Στις δηλώσεις τους, προπονήτρια και πρωταγωνίστριες, κάνουν λόγο για μεγάλη τιμή που θα αντιμετωπίσουν την ΠΣΖ, πόσο καλό τους έκανε η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (Ντίρχμαν 1-0) και πως το γήπεδο θα έχει αρκετό κόσμο. Μετά το 2-2 με τη Σίτι τον Φεβρουάριο δεν έχει δεχτεί άλλο γκολ σε τέσσερα παιχνίδια. Ακόμα και την Άρσεναλ «καθάρισε» με το δυνατό 3-0.
Θα σκοράρει η Τσέλσι. Παίζει στην έδρα της, έχει επιλογές στο σκοράρισμα, διαθέτει καλό σύνολο. Αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν είναι απλά ανώτερη. Κάθε χρόνο είναι συνήθως μία από τις 4 ομάδες των ημιτελικών. Αν δεν έχει σταθεί άτυχη να αντιμετωπίσει στον εμφύλιο τη Λυών. Από την οποία πάντα χάνει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον, όμως, της πήρε το Κύπελλο πέρυσι. Εφέτος την έχει σε απόσταση δύο βαθμών, ούσα αήττητη στο 16-2-0. Η Λυών έχει παραχωρήσει ισοπαλία μόνο στην ΠΣΖ και μετρά 17 νίκες.
Άνετη η πορεία της έως τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανένα πρόβλημα για τις Γαλλίδες. Ξεχωρίζει η σούπερ σκόρερ, η 20χρονη Κατοτό. Βράχος στο κέντρο η 41χρονη Βραζιλιάνα, Φόρμιγκα. Οργανώτρια η Ναντίμ, απειλητική η Κινέζα Σουάνγκ. Οι Αγγλίδες της Τσέλσι μίλησαν για διπλάσιο μπάτζετ που διαθέτει η ΠΣΖ στις Γυναίκες σε σχέση με εκείνες. Απλά τα πράγματα, αλλά δεν αρκούμαστε στο διπλό. Πάμε στο goal&2, με την Τσέλσι να έχει την ικανότητα να βρει δίχτυα στο… σπίτι της.
Discussion about this post