Με δεδοµένη την ποιοτική δυσκολία της φετινής ελληνικής σοδειάς, τα καλά σιτάρια θα µείνουν στη χώρα και θα πληρωθούν πιο ψηλά από τους τοπικούς µύλους που τα χρειάζονται, όπως αναφέρουν στην Agrenda παράγοντες της αγοράς.
Ουσιαστικά, όσοι έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης καλών ποιοτήτων έχουν τις προϋποθέσεις αγρότερα µέσα στη σεζόν για σηµαντικά βελτιωµένες τιµές από τα 20-21 λεπτά το κιλό που ακούγονται τώρα στην εγχώρια αγορά.
Για την ώρα αδρανές µένει το εµπορικό τοπίο στην ελληνική αγορά σκληρού, αφενός γιατί δεν υπάρχει κινητικότητα από πλευράς των Ιταλών εµπόρων οι οποίοι έχουν επικεντρωθεί στη σοδειά τους που είναι καλύτερη φέτος ποιοτικά και αφετέρου οι µεγάλοι εµπορικοί οίκοι αποφεύγουν να δώσουν το στίγµα τους περιµένοντας να δουν τι θα γίνει και από την πλευρά των εισαγωγών.
Discussion about this post