Για το Γλυκό
Υλικά-Ingredients
Για την κρέμα-For the cream
1200 μλ γάλα αμυγδάλου-1200 ml almond milk
290 γρ ζάχαρη-290 gr sugar
280 γρ ινδοκάρυδο-280 gr coconut powder
200 γρ αλεύρι-200 gr flour
1 κτσ υγρή βανίλια-1 tbsp vanilla extract
2 κτσ κούσταρ -2 tbsp custard
Για την σαντιγί-For whipped cream
300 μλ φυτική κρέμα γάλακτος-300 ml vegetable whipping cream
50 γρ ζάχαρη-50 gr sugar
Για τον στόλισμα-For decorate
σιρόπι σοκολάτας-chocolate syrup
φυστίκια Αιγίνης-pistachios
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική κατά προτίμηση Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα !!
Ανάβουμε στο τέρμα την εστία μας
Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να μας πήξει καλά .
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς
Σε αυτό το σημείο για να το απλώσουμε καλύτερα!! Από επάνω βάζουμε μεμβράνη για να μπορέσουμε να πατήσουμε καλά με τα χέρια! Αφαιρούμε την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει!
Βγάζουμε την φυτική κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε με 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί!!
Την απλώνουμε πάνω απο το γλυκό και χαράζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να κάνουμε το σχέδιο !
Από πάνω απο την σαντιγί ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας! Για να απογειώσουν το γλυκό εφόσον έχουμε κόψει με το μαχαίρι σε κομμάτια τελειώνουμε βάζοντας φυστίκια Αιγίνης
Discussion about this post