Σε αυτό το επεισόδιο σας φτιάξαμε μια υπέροχη χωριάτικη Λαγάνα.Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ο συνδυασμός από τα 2 άλευρα καθώς και το ταχίνι μαζί με το ξύδι το βαλσάμικο. Έτσι η λαγάνα μας γίνεται πεντανόστιμη και τραγανή και την απολαμβάνουμε την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!!!
Υλικά-Ingredients
Για το προζύμι-For the first
50 γρ νωπή μαγιά-50 gr fresh yeast
400 γρ σόδα-400 gr soda water
1 κτσ ζάχαρη-1 tbsp sugar
4 κτσ αλεύρι για τσουρέκι-4 tbsp flour for bread
4 κτσ κίτρινο σκληρό αλεύρι τύπου Μ-4 tbsp hard wheat flour type M
Για την ζύμη-For the dough
220 γρ ταχίνι-220 gr tahini
Aλεύρι για τσουρέκι(ότι έμεινε από τα 300 γρ)-Flour for bread(the rest from 300 gr)
Αλεύρι κίτρινο σκληρό τύπου Μ(ότι έμεινε από τα 300 γρ)-hard wheat flour type M(the rest from 300 gr)
1 κτσ αλάτι-1 tbsp salt
50 γρ ελαιόλαδο-50 gr olive oil
1 κτσ ξύδι βαλσάμικο-1 tbsp balsamic vinegar
Για το πασπάλισμα-For spreading
ζάχαρη+νερό-sugar+water
σουσάμι-sesame
Discussion about this post