Σήμερα σας έφτιαξα μια συνταγή με άρωμα ανατολίτικο που θα λατρέψετε !Αφράτα πεντανόστιμα τυροκούλουρα !!
Acma Tarifi Recipe
Εκτέλεση
(1)
Σε ένα μπωλ θα ρίξουμε το νερό το γάλα την μαγιά την ζάχαρη και τα 140 γρ αλεύρι για τσουρέκι! Αφήνουμε για 1 ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά !Σε περίπτωση που δεν βγάλει φυσαλίδες δεν προχωράμε την συνταγή γιατί απλά δεν ενεργοποιήθηκε η μαγιά και πρέπει να ξαναβάλουμε τα υλικά από την αρχή !
(2)
Μετά από 1 ώρα
Βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός το βούτυρο που βάζουμε στο Τέλος! Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια !Χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια και τα αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά !Μετά από τα 30 λεπτά παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το χωρίζουμε στην μέση.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα πινέλο βάζουμε στο κέντρο μαλακό βούτυρο Αγελαδινό η Μαργαρίνη!! Τέλος καλής ποιότητας Ελληνική φέτα κλείνουμε το ζυμάρι και πατάμε με το δάχτυλο από την μία άκρη μέχρι την άλλοι ρολλάρουμε μέχρι να μας ανοίξει το ζυμάρι σε περίπου 1 πόντο Κορδόνι!! Κάνουμε στην μέση κόμπο και ξανά περνάμε τις άκρες από μέσα από τον κύκλο και δένουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα !!!΄Ψήνουμε στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας !Τέλος αλείφουμε φρέσκο βούτυρο στα ζεστά τυροκούλουρα !!ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Υλικά-Ingredients
Για το προζύμι-For the pre dough
140 γρ γάλα-140 gr milk
130 γρ νερό-130 gr water
9 γρ ξηρή μαγιά-9 gr dry yeast
1 κτσ ζάχαρη-1 tbsp sugar
140 γρ αλεύρι για τσουρέκι-140 gr flour for bread
Για την ζύμη-For the dough
1 αυγό-1 egg
50 γρ ηλιέλαιο-50 gr sunflower oil
2 κτσ γιαούρτι-2 tbsp yoghurt
550 γρ αλεύρι για τσουρέκι-550 gr flour for bread
1 κτγ αλάτι-1 tsp salt
1 κτσ βούτυρο-1 tbsp butter
Για την γέμιση-For the inside of dough
2 κτσ βούτυρο-2 tbsp butter
500 γρ τυρί φέτα-500 gr Greek feta cheese
Για το άλειμμα-For spreading
1 αυγό-1 egg
2 κτσ γάλα-2 tbsp milk
1 κτσ ηλιέλαιο-1 tbsp sunflower oil
Σουσάμι-Sesame
Discussion about this post