Συστατικά
1 μικρό καρπούζι, παγωμένο
σαντιγί
φρούτα της αρεσκείας μας (κεράσια, ακτινίδια, ροδάκινα)
-Μέθοδος Εκτέλεσης-
-Κόβουμε τους 2 πόλους του καρπουζιού με ένα πριονωτό μαχαίρι.
-Το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ακουμπάει η μία από τις δύο κομμένες επιφάνειες πάνω στο ξύλο. Φροντίζουμε οι επιφάνειες να είναι ίσια κομμένες για να στέκεται το καρπούζι ομοιόμορφα.
-Με το πριονωτό μαχαίρι κόβουμε κάθετα τις φλούδες περιμετρικά.
-Παίρνουμε ένα πιάτο 10-12 εκ. και το τοποθετούμε από την κανονική του πλευρά πάνω στον έναν πόλο του καρπουζιού. Το έχουμε ως οδηγό για να κόψουμε γύρω γύρω το καρπούζι και να πάρει ένα ομοιόμορφο οβάλ σχήμα.
-Σκουπίζουμε πολύ καλά το καρπούζι με ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
-Σε αυτό το σημείο, αν δεν το σερβίρουμε εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.
-Αν το σερβίρουμε αμέσως, το τοποθετούμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτουμε περιμετρικά με σαντιγί κάνοντας κάθετες γραμμές. Καλύπτουμε και την πάνω επιφάνεια με τούφες από σαντιγί.
-Τέλος, την καλύπτουμε με φρούτα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε αμέσως.
-Tip
Μόλις την καλύψουμε με σαντιγί θα πρέπει να τη σερβίρουμε αμέσως!
Discussion about this post