Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο(5/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
Αναλυτικά:
Τρίτη 5 Φεβρουαρίου(ώρες10:00-11:00 και 11:30-12:30)
Η θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι», παρουσιάζει σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,τη βραβευμένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θεατρική παράσταση «Η φάρμα του διαδικτύου», στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Σουφλίου.
Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;
Μέσα από την παράσταση οι μαθητές μαθαίνουν με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως η λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, η αποκάλυψη στοιχείων, οι συναντήσεις με αγνώστους από το διαδίκτυο, η δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ο ρατσισμός.
Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κινησιολογία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Παίζουν: Άννα Πορφύρη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Γαβρέλας
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου (ώρες 09:00-13:00)
Το Γενικό Λύκειο Τυχερούθα παρουσιάσει,σε σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την εφαρμογή «StaySafeOnline», με την οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Youth» του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςγια την ασφάλεια στο διαδίκτυο#SaferInteret4EU.
Πρόκειται για μια εφαρμογή-κουΐζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Ο χρήστης πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με τη δική του συνήθη ηλεκτρονική συμπεριφορά. Η εφαρμογή πραγματεύεται τα ψεύτικα νέα, τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο αλλά και το online gaming.
Η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ: 25540 23700 | www.piop.gr
Discussion about this post