Σήμερα σας έχω τις καλύτερες μπριζόλες σαν λουκούμι με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!!
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα μπαχαρικά που βάζουμε στο μαρινάρισμα εχουν αλάτι!! Αν θέλετε να βάλετε έξτρα αλάτι πρέπει να δοκιμάσετε το μείγμα για να μην τα κάνετε λύσσα! ?
Tips⤵️⤵️
Για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα σκεπάστε με μια μεβράνη και αφήστε στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες πριν τα ψήσετε! (2) Μην αλατίζετε πριν το ψήσιμο γιατί το αλάτι ανοίγει όλους τους πόρους από το κρέας και χάνουμε όλα τα υγρά της μπριζόλας με αποτέλεσμα να μας βγουν πιο στεγνές!! ? Πριν τις βάλουμε στο ταψί τις θωρακίζουμε στο τηγάνι δύο λεπτά από κάθε πλευρά για να κρατήσουμε μέσα τα υγρά!! Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε τις πατάτες με τις μπριζόλες για να παντρέψου με όλες τις νοστιμιές μαζί!!
Καλή επιτυχία. ?☝️
Yλικά-Ingredients
100 γρ ελαιόλαδο-100 gr olive oil
1 κτγ κάρυ-1 tsp curry powder
1 κτγ μείγμα μπαχαρικών-1 tsp spice mix
1 κτγ μείγμα λαχανικών σε σκόνη-1 tsp vegetable mix powder
3 κτσ μουστάρδα-3 tbsp mustard
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι-Zest from 1 large lemon
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι-Juice from 1 large lemon
1 κτσ μέλι-1 tbsp honey
4 χοιρινές μπριζόλες-4 pork stakes
1300 γρ πατάτες-1300 gr potatoes
300 γρ νερό-300 gr water
Για το τσιγάρισμα-For the cook
2 κτσ ελαιόλαδο-2 tbsp olive oil
2 σκελίδες σκόρδου-2 garlic cloves
Discussion about this post