Σε αυτό το επεισόδιο θα σας δείξω βήμα βήμα πως να φτιάξετε τα πιο μαλακά , αφράτα μικρά τσουρέκια !!
(Τι ρόλο παίζει η πρωτεΐνη?)
Το αλεύρι πρέπει να είναι δυνατό με 13% πρωτεΐνη που αυτό μεταφράζεται πολύ καλά τσουρέκια εφόσον κάνουμε σωστά την εκτέλεση οι μικροοργανισμοί θα μας δώσουν εξαιρετικό ποσοστό γλουτένης που θα βοηθήσει κατά την ξεκούραση να πετύχουμε μαλακά αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες!!
tips
αλεύρι με 13%πρωτεΐνη , οι χρόνοι ξεκούρασης , ο τρόπος ζυμώματος , και τέλος το σωστό ψήσιμο!
Υλικά-Ingredients
760 γρ αλεύρι για τσουρέκι-760 gr flour for bread
2 βανίλιες-2 vanilla
200 γρ γάλα+ 40 γρ αλεύρι 200 gr milk + 40 gr flour
180 γρ αυγά ή 3 μεγάλα-180 gr eggs or 3 large
190 γρ γάλα-190 gr milk
250 γρ ζάχαρη-250 gr sugar
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp baking powder
7 γρ ξηρή μαγιά-7 gr dry yeast
1/2 κτγ αλάτι-1/2 tsp salt
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι-Zest from 1 orange
50 γρ βούτυρο αγελάδος-50 gr cow butter
Για το άλειμμα-For spreading
1 αυγό+1 κτσ γάλα-1 egg+1 tbsp milk
Discussion about this post