«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη ανανέωση συμβάσεων ή την πρόσληψη κτηνιάτρων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο…»
Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΑΜ-Θ, όπως τονίζει επιτακτικά από τα μέσα Σεπτέμβρη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
Ο λόγος είναι ότι πλέον δεν επαρκούν οι διαθέσιμοι κτηνίατροι για να φέρουν σε πέρας τις βασικές υποχρεώσεις που έχει η Κτηνιατρική Υπηρεσία.
Η Π.Ε. Καβάλας έχει μόνο έναν κτηνίατρο, η ακριτική Ορεστιάδα, που είναι προμετωπίδα των συνόρων, έχει δύο και η έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, έχει πέντε κτηνιάτρους, με ό,τι σημαίνει αυτό.
Ενώ τα προγράμματα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αυξάνονται συνεχώς, λόγω έξαρσης των ζωονόσων που έχουν πλήξει την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, με κρούσματα ευλογιάς, καταρροϊκού πυρετού, οζώδους δερματίτιδας, τώρα πρέπει να προετοιμαστούν και για την περίπτωση κρουσμάτων της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης τονίζει:
«Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τα ήξερε όλα αυτά και ενώ είχε τον χρόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις των κτηνιάτρων που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων με ευρωπαϊκή συμμετοχή χρηματοδότησης, δεν το έπραξε. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παραμονές Χριστουγέννων δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι θα προβεί στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 7 ατόμων για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.Οι θέσεις αφορούν σε κτηνιάτρους με 8μηνη σύμβαση για να στελεχώσουν 2 εξ αυτών την Π.Ε. Έβρου (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), 3 την Π.Ε. Καβάλας, 2 την Π.Ε. Ροδόπης, ενώ κανένας στην αντίστοιχη υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας, η οποία σημειωτέον συνορεύει με την Βουλγαρία και θα έπρεπε να θωρακιστεί αναλόγως. Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ολιγώρησε και στο θέμα αυτό. Επικαλείται την γραφειοκρατία και όλοι απορούν, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι μας, πως τα κατάφεραν άλλες περιφέρειες να λύσουν το πρόβλημα αυτό, ξεπερνώντας τα εμπόδια, ιδιαίτερα όταν διανύουμε μια περίοδο εορταστική, κατά την οποία οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι συνεχείς και ενδελεχείς».
Χριστόδουλος Τοψίδης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Discussion about this post