Συστατικά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
2 μεσαίες τομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. γαρίδες Νο0 καθαρισμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
αλάτι
πιπέρι
2 πρέζες μπούκοβο
2 αστεροειδής γλυκάνισους
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
20 ml ούζο
½ ματσάκι βασιλικό
φρέσκια ρίγανη
200 γρ. φέτα (100+100)
Μέθοδος Εκτέλεσης
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
-Κόβουμε την πιπεριά στη μέση. Αφαιρούμε τα σπόρια και τα λευκά κομμάτια και στη συνέχεια τη ψιλοκόβουμε.
-Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-Σε ένα μπολ, τρίβουμε τις τομάτες, χρησιμοποιώντας τις χοντρές λεπίδες του τρίφτη. Παίρνουμε μόνο τη σάρκα από τις ντομάτες, αφήνοντας τη φλούδα στην άκρη.
-Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
-Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τα κελύφη τους κρατώντας όμως το κεφάλι και την ουρά πάνω τους για ομορφιά.
-Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αλατοπιπερώνουμε πριν τις μαγειρέψουμε γιατί έτσι θα τις κρατήσουμε ζουμερές και δεν θα τις αφυδατώσουμε.
-Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και σοτάρουμε συνολικά για 1 λεπτό γυρνώντας τες ωστόσο για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
-Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τους αστεροειδής γλυκάνισους.
Αν το τηγάνι μας είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
-Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
-Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε.
-Προσθέτουμε το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες και φέρνουμε σε βρασμό.
-Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και βάζουμε τον μισό στο ταψί μας.
-Ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και σπάμε από πάνω 100 γρ. φέτα.
-Προσθέτουμε τις γαρίδες όμορφα πάνω από τη σάλτσα μας για να χωρέσουν όλες. Τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να μπορέσουν να μαγειρευτούν με τη σάλτσα.
-Σπάμε τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό, λίγη ρίγανη και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
-Ψήνουμε για 20 λεπτά.
-Μόλις είναι έτοιμες αφαιρούμε από τον φούρνο.
-Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Discussion about this post