Με νέα ανάρτηση που έκανε η Έλενα Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αναφέρθηκε για τελευταία φορά, όπως τονίζει, στον Μάρκο Σεφερλή και απαντά στον Κώστα Γεωργουσόπουλο.
«Το τελευταίο σχόλιό μου για την υπόθεση Σεφερλή και τέρμα ως εδώ. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είναι 60 χρόνια δημοσιογράφος και κριτικός. Εγώ είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος και χρονογράφος. Επιμένω στην άποψή μου ότι τον 21ο αιώνα, ο χλευασμός των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μόνο σάτιρα δεν είναι. Αυτό και τέλος. Δεν θα επανέλθω. Γύρω μας συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα στην Ελλάδα, στην Γαλλία, σε όλο τον κόσμο, το παράκανα(με) νομίζω. Ευχαριστώ για την υπομονή σας», έγραψε η Έλενα Ακρίτα.
Για την “ταμπακέρα” τίποτα η πολυγραφότατη κυρία Ακρίτα. Καμία απάντηση στο βασικό επιχείρημα του κ. Γεωργουσόπουλου, πώς κάποιοι κρίνουν αν δεν έχουν πάει να δουν μια παράσταση. Τώρα η Έλενα θυμήθηκε τα “κίτρινα γιλέκα” στη Γαλλία. Ε, βεβαια πώς θα κρατήσουμε τον “ελιτισμό του facebook” αν δε γράψουμε για κοσμογονικά γεγονότα στο Παρίσι. Στην Ελλάδα τι κοσμογονικά γεγονότα συμβαίνουν τούτη την εβδομάδα; Η προφυλάκιση-αποφυλάκιση του Ριχάρδου; Γράψτε μας και γι αυτό κάτι κυρία Ακρίτα. Εσείς οι “σοφοί άνθρωποι” αυτής της χώρας, έχετε φροντίσει να έχετε άπλετο χρόνο για αρθρογραφία. Γιατί τώρα μου ήρθε στο μυαλό ο στίχος του Federico Garcia Lorca “κι ο γέρος έλιαζε ακαμάτης τ΄αχαμνά του”;
Για την ιστορία ο Κώστας Γεωργοσόπουλος είχε δηλώσει στον Νίκο Νικόλιζα πριν λίγες μέρες:
«Τον θεωρώ πολύ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη… Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο.Καταρχήν, ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του, εξάλλου, είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι σημαίνει trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν. Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλου είδους διαδικασία. Έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος».
Πηγή: blogs.gossip-tv.gr
Discussion about this post