Συστατικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
- 2 κ.σ. βούτυρο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 30 ml μπράντυ
- 100 ml νερό
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 150 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και λάιτ)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
- Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
- Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
- Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε με το μπράντυ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (αν είμαστε πιο έμπειροι μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο μπράντι (να φλαμπάρουμε δηλαδή).
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Discussion about this post