Από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, είναι αυτό το Δημοτικό Σχολείο στην Αλεξανδρούπολη το οποίο μοιάζει με… κυψέλη.
Η μεταμόρφωση του σχολείου, ξεκίνησε με το βάψιμό του κτιρίου και ολοκληρώθηκε με την εξωτερική πόρτα που μοιάζει με βιβλιοθήκη.
Από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, είναι αυτό το Δημοτικό Σχολείο στην Αλεξανδρούπολη το οποίο μοιάζει με… κυψέλη.Από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, είναι αυτό το Δημοτικό Σχολείο στην Αλεξανδρούπολη το οποίο μοιάζει με… κυψέλη.
Το βάψιμο ανέλαβε η ομάδα γκράφιτι Mitroulakis Crew και το θέμα που επιλέχθηκε ήταν η κυψέλη που φτιάχνουν οι μέλισσες.
Επίσης εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η εξωτερική πόρτα του προαύλιου χώρου.
Η μεταμόρφωση του σχολείου, ξεκίνησε με το βάψιμό του κτιρίου και ολοκληρώθηκε με την εξωτερική πόρτα που μοιάζει με βιβλιοθήκη.Η μεταμόρφωση του σχολείου, ξεκίνησε με το βάψιμό του κτιρίου και ολοκληρώθηκε με την εξωτερική πόρτα που μοιάζει με βιβλιοθήκη.
Η πόρτα έχει την όψη μιας βιβλιοθήκης όπου είναι τοποθετημένα μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία όπως: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ι. Βερν, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, «Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή, «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά κ.α.
Μάλιστα πίσω από αυτό το όμορφο έργο που σηματοδοτεί την συνεργασία και την εργατικότητα, όπως δηλαδή κάνουν οι μέλισσες, κρύβεται και ένα κοινωνικό μήνυμα.
Μάλιστα πίσω από αυτό το όμορφο έργο που σηματοδοτεί την συνεργασία και την εργατικότητα, όπως δηλαδή κάνουν οι μέλισσες, κρύβεται και ένα κοινωνικό μήνυμα.Μάλιστα πίσω από αυτό το όμορφο έργο που σηματοδοτεί την συνεργασία και την εργατικότητα, όπως δηλαδή κάνουν οι μέλισσες, κρύβεται και ένα κοινωνικό μήνυμα.
Κι αυτό γιατί το έργο έφτασε εις πέρας με την βοήθεια μίας ομάδας εθελοντών, την Uplo.
Η ομάδα εθελοντών «UPLO» ιδρύθηκε με ένα και μοναδικό σκοπό: να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων ως προς την σημασία της κοινωνικής συνεισφοράς.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πολιτών, πριν από μερικά χρόνια, και αν και αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργή, το καλλιτεχνικό της «τμήμα» εξακολουθεί να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση του τόπου.
Πηγή: iefimerida.gr
Discussion about this post