Σ’αυτό το επεισόδιο φτιάξαμε καταπληκτική Γαλλική κρέμα Μουσελίν (Mousseline) με αυθεντική πάστα πραλίνας! Η κρέμα αυτή γίνεται ακριβώς όπως η πατισερί με την μοναδική διαφορά ότι όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί την αφρατεύουμε βάζοντας ένα ποσοστό καλής ποιότητας βούτυρο που την κάνει πιο αέρινη και αφράτη!!Ο συνδυασμός της Πραλίνας απογειώνει την κρέμα και την κάνει μοναδική με απίστευτα αρώματα και υπέροχη γεύση!!! Αυτήν την κρέμα θα την δούμε στο Paris brest όπως και σε πολλά άλλα Γαλλικά γλυκά!!
Υλικά-Ingredients
Για την κρέμα-For the cream
4 κρόκοι-4 yolks
70 γρ κρυσταλλική ζάχαρη-70 gr granulated sugar
30 γρ κορν φλάουρ-30 gr cornstarch
30 γρ αλεύρι-30 gr flour
500 γρ γάλα πλήρες-500 gr whole milk
20 γρ αγελαδινό βούτυρο(πριν)-20 gr cow butter(before)
2 βανίλιες-2 vanilla
150 γρ αγελαδινό βούτυρο(μετά)-150 gr cow butter(after)
Για την πραλίνα-For the praline
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη-100 gr granulated sugar
30 γρ νερό-30 gr water
150 γρ φουντούκια-150 gr hazelnuts
Discussion about this post