Συστατικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πάρα πολύ καλά παγωμένη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπέρ (40 μπισκότα)
- 200 γρ. γεμιστά μπισκότα με γεύση της αρεσκείας μας
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- κονφετί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
- Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
- Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παρά πάνω γιατί θα κόψει.
- Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
- Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το μασκαρπόνε. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το μασκαρπόνε.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
- Το μείγμα του παγωτού μας είναι έτοιμο!
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25×35) μία μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
- Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
- Ενδιάμεσα βάζουμε μπισκότα της προτίμισής μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
- Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
- Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μία άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
- Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα μας.
Discussion about this post