Συστατικά
Για τα λαχανικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. κάρυ απαλό
- 500 γρ. μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ φρέσκο θυμάρι
Για τη μπριζόλα
- 500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα χωρίς κόκαλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 2 ψωμάκια τσιαπάτα ή φρατζολάκια
- 200 γρ. τσένταρ σε φέτες
- μαγιονέζα
- κέτσαπ
- πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα λαχανικά
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση κάθετα και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρυ και ανακατεύουμε.
- Στην συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά, ανακατεύουμε συχνά για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας, να χάσουν όλα τα υγρά τους και να μείνει ο μισός όγκος τους.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπριζόλα
- Καθαρίζουμε το τηγάνι μας με λίγο χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τη μπριζόλα μας.
- Ρίχνουμε στη μπριζόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της.
- Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Βάζουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε μεριά.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ ελαιόλαδο, το βούτυρο, το φρέσκο δεντρολίβανο, το φρέσκο θυμάρι και το σκόρδο.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τα υγρά που έχει βγάλει η μπριζόλα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και περιβρέχουμε τη μπριζόλα και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε τη μπριζόλα σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, μπορούμε να την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 10 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, χαράσσουμε τις 2 τσιαπάτες στην μέση προσέχοντας να μην τις κόψουμε στα 2.
- Προσθέτουμε 3 φέτες τσένταρ σε κάθε τσιαπάτα, το μείγμα λαχανικών και τα βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
- Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες 1-2 εκ.
- Αφαιρούμε τα ψωμιά από τον φούρνο και μοιράζουμε τη μπριζόλα στα 2 ψωμιά.
- Καπακώνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, μαγιονέζα και κέτσαπ.
Discussion about this post