Ψωμί Σαλάμι, γεμιστό ψωμί και πολλά άλλα ονόματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πεντανόστιμο.
ΥΛΙΚΆ
ΨΙλοκομμένο ντοματάκι
15 φέτες σαλάμι αέρος
70-100 γρ παρμεζάνα
370 γρ αλεύρι
150 με 200 μλ νερό
1 κτγ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
φρέσκο βούτυρο
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερό χλιαρό 35c και το ρίχνουμε στο βουναλάκι με το αλεύρι βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πλάσουμε μια εύπλαστη ελαστική ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου .
Όταν είναι έτοιμη ξεσκεπάζουμε και ανοίγουμε με τον πλάστη ορθογώνιο σχήμα και θα τοποθετήσουμε το σαλάμι, παρμεζάνα ντομάτα, βρέχουμε στις άκρες και το κλείνουμε ρολάροντας αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Discussion about this post