Λουκούμια φτιάξαμε σήμερα!! Mια συνταγή όλο γλύκα που δεν μπορείς να αντισταθείς στο άρωμα και την γεύση!!
Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή. Για την παραγωγή λουκουμιών φημίζεται η Σύρος. Στις Σέρρες παράγεται ένα τοπικό είδος λουκουμιού, ο λεγόμενος ακανές, που ξεχωρίζει για την έντονη γεύση του λόγω του κατσικίσιου βουτύρου που περιέχει. Μια ακόμα χαρακτηριστική συνταγή παράγεται στην Κομοτηνή και ονομάζεται Σουτζούκ Λουκούμ
Το μόνο προϊόν αυτού του είδους με προστατευμένη ονομασία προέλευσης είναι το κυπριακό «Λουκούμι Γεροσκήπου». Τα λουκούμια στην περιοχή της Γεροσκήπου ξεκίνησαν να παράγονται το 1895 και η διαφορετικότητα τους από παρόμοια προϊόντα εντοπίζεται στην στιβαρότητα, την ελαστικότητα και την μειωμένη γλυκύτητα!
Υλικά-Ingredients
500 γρ νερό-500 gr water
500 γρ ζάχαρη-500 gr sugar
1,5 γρ ξυνό(κιτρικό οξύ)-1,5 gr citric acid
100 γρ κορν φλάουρ(νισεστέ)-100 gr corn starch
100 γρ νερό-100 gr water
5 γρ ροδόνερο-5 gr rosewater
Για το πασπάλισμα-For the sparkling
200 γρ ζάχαρη άχνη με 1 κτσ κορν φλάουρ-200 gr sugar powder with 1 tbsp corn starch
200 γρ ινδοκάρυδο-200 gr coconut powder
Discussion about this post