Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε τις πένες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά την κάπαρη μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από το τηγάνι και τη βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Στη συνέχεια βάζουμε πιπέρι, το μπούκοβο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο (αν έχει στεγνώσει το τηγάνι), τις ελιές, τη ντομάτα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτουμε και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Χοντροκόβουμε τον άνηθο και όταν πήξει η σάλτσα τον βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την κάπαρη.
- Τέλος, για να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον άνηθο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Discussion about this post