Tα «πλοκάμια» της άπλωσε στην περιοχή και η ακραία ισλαμιστική ΜΚΟ της Τουρκίας IHH – Την ίδια ώρα η Μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή εξακολουθεί να υπολειτουργεί
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η «διείσδυση» σε κάθε επίπεδο της Τουρκίας στη Θράκη, την ώρα που η ελληνική Πολιτεία όχι απλά δεν παρακολουθεί ούτε καν αμήχανα, όπως είθισται να γράφεται τόσα χρόνια, αλλά φαίνεται να βρίσκεται πλέον μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών της σε πλήρη αποδιοργάνωση.
Χαρακτηριστικό της «διείσδυσης» αυτής που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια σε κάθε έκφανση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου τα όσα συνέβησαν στον Εχίνο Ξάνθης το βράδυ των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή (24/7) στην Τουρκία.
Κάτοικοι του Εχίνου, προφανώς οπαδοί του καθεστώτος Ερντογάν, πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του Τούρκου προέδρου με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο τουρκικό οικισμό και όχι για περιοχή της ελληνικής επικράτειας.
Η δράση της ακραίας ισλαμιστικής ΜΚΟ IHH
Ένα άλλο δείγμα της τουρκικής «διείσδυσης», σίγουρα σημαντικότερο και άκρως πιο ανησυχητικό των παραπάνω πανηγυρισμών, είναι η δραστηριοποίηση και δράση στη Θράκη της ακραίας ισλαμιστικής ΜΚΟ IHH (Humanitarian Relief Foundation – Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας).
Δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου στηρίζουν την υποψία ύπαρξης μιας κεντρικής οργάνωσης με απευθείας συνδέσεις με την τρομοκρατία η οποία ενεργεί υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής δράσης. Οι New York Times είχαν γράψει για τον εξέχοντα ρόλο που παίζει η οργάνωση βοηθώντας εξτρεμιστικές ομάδες. Το δημοσίευμα ανέφερε μάλιστα ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δεσμούς με το διοικητικό συμβούλιο της ΙΗΗ και χρησιμοποιεί το πολιτικό δίκτυο του πατέρα του για να αντλήσει κεφάλαια για την οργάνωση.
Η αμφιλεγομένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Τουρκίας φέρεται να διατηρεί σχέσεις με την τουρκική ΜΙΤ ενώ σύμφωνα με μαρτυρία στελέχους του ISIS, παρέδιδε με φορτηγά της οπλισμό στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και στους Τουρκμένους της βορειοδυτικής Συρίας.
Η IHH όπως έγραψε η τουρκόφωνη εφημερίδα της Ξάνθης «Millet» και βάσει των όσων μεταφέρει σε δημοσίευμα του το komotinipress.gr χρησιμοποίησε πρόσφατα χρήματα από έρανο που διενήργησε ο Μειονοτικός Σύλλογος Χάρμανλικ για την τοποθέτηση βρύσης πόσιμου νερού στην Αιθιοπία.
«Εύλογο είναι το ερώτημα αλλά και η ανησυχία που δημιούργησε πρόσφατο δημοσίευμα της τουρκόφωνης μειονοτικής εφημερίδας Millet στο οποίο προβάλλεται η διάνοιξη πηγαδιού και η τοποθέτηση βρύσης πόσιμου νερού στην Αιθιοπία, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον (προξενικό) Μειονοτικό Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Χάρμανλικ μαζί με τους κατοίκους της συνοικίας Αλωνοτοπος /Harmanlik (διαβιούν κάτοικοι που κατάγονται από τους ορεινούς πομακικους οικισμούς της Ροδόπης.)για κατασκευή πηγαδιών νερού στην Αφρική,
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΙΗΗ χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για την υδροδότηση του χωριού Nectanebo της επαρχίας και από την οποία ωφελήθηκαν 40 οικογένειες Αιθιόπων που αριθμούν 250 ‘’αδελφούς μουσουλμάνους της Αφρικής’’. Στην βρύση γράφει Gumulcine Harmanlik Gencligi Su Koyusu.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΙΗΗ ((Insan Hak ve Hurriyetleri, μετ.: ανθρωπιστικά δικαιώματα και ελευθερίες -Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής) έχει απασχολήσει τον διεθνή τύπο για τις στενές της σχέσεις με τη ΜΙΤ και διάφοροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αποτελεί μηχανισμό προώθησης της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων» αναφέρει στο δημοσίευμα του το komotinipress.
Τι συμβαίνει με την Μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή;
Την ίδια ώρα, η Μονάδα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή η οποία έχει περιοχή ευθύνης την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον βόρειο Έβρο συνεχίζει να υπολειτουργεί, ένα μήνα μετά την μαζική αποχώρηση επιχειρησιακών στελεχών.
Μετά την μετακίνηση της Διοικητού, η διοίκηση ασκείται από Διοικητή όμορης Μονάδας ο οποίος μοιράζει το χρόνο του σε δύο Μονάδες, δηλώνοντας ευθαρσώς δεξιά και αριστερά ότι είναι προσωρινός.
Αστυνομικοί της Ροδόπης, όπως μαθαίνουμε, αρνούνται επίμονα να αποσπαστούν στη Μονάδα ενώ μπροστά στο αδιέξοδο επιστρατεύτηκε άτομο που είχε εκδιωχθεί προ διετίας για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους. Μέσα στο γενικότερο κλίμα, το «κερασάκι στην τούρτα» έρχονται να βάλουν άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί προ ετών και τα οποία διεκδικούν εκ νέου ρόλο, με το αζημίωτο φυσικά.
Discussion about this post