Πολύ μεγάλα διαγράφονται τα περιθώρια ενίσχυσης του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Ελλάδα δεδομένου του γεγονότος ότι κάθε χρόνο 22 εκατομμύρια Ινδοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενώ συνόλικά 75 εκατ. είναι κάτοχοι διαβατηρίου, άρα και δυνητικοί επισκέπτες της χώρας μας. Με αφορμή το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Ινδίας που διοργανώνει η πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Enterprise Greece, τονίζεται ότι εντατικές ήταν οι επαφές της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά το προηγούμενο διάστημα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την νέα πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, κυρία Shamma Jain τον Απρίλιο του 2018 και συζήτησαν για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία και την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Μπολιγουντ στην Ελλάδα, ενώ η υπουργός είχε επίσης συναντηθεί με την προκάτοχό της Μanimekalai Murugesan, τον Φεβρουάριο του 2016. Την ίδια στιγμή η υπουργός επισκέφθηκε το Μουμπάι, και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΟΤΜ το Φεβρουάριο του 2017, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε για πρώτη φορά με περίπτερο στο πλαίσιο του νέου ανοίγματος της ινδικής τουριστικής αγοράς.
Σε ό,τι αφορά την έκδοση Visa το 2017 υπήρξε αύξηση του ποσοστού κατά 22,6% σε σχέση με το 2016. Σε απόλυτους αριθμούς αυξήθηκαν από 26.197 σε 32.134, σχεδόν 6 χιλιάδες παραπάνω. Οι απορρίψεις είναι ελάχιστες και ο αριθμός υπολογίζεται ότι είναι υψηλότερος διότι ένας αριθμός Ινδών έρχονται με βίζα μέσω άλλων ευρωπαϊκών χωρών (πχ. Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία).
Η Ελλάδα εξάλλου έχει φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές ταινιών και βίντεο κλιπ σε ελληνικούς προορισμούς τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες αφορούσαν:
Η ταινία «Εισιτήριο για Ελλάδα» με γυρίσματα στην Κρήτη- ιστορία αγάπης ενός Ινδού για μία Ελληνίδα από τα Σφακιά που έρχεται στην Κρήτη να τη διεκδικήσει (ηθοποιός Σοφία Σπαντιδάκη). Είναι η πλέον πρόσφατη παραγωγή.
Στη Νάξο γυρίστηκε το περσινό καλοκαίρι βίντεο κλιπ μουσικοχορευτικό της ταινίας πολεμικής δράσης Tiger Zind Hai (Τάιγκερ Ζιντ Χάι) που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο 2017 με τεράστια απήχηση της εταιρείας παραγωγής Jash Raj Films. Τα γυρίσματα έγιναν στον ναό του Απόλλωνα, αφού εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες άδειες, και στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης της Νάξου. Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία της απαγωγής και αιχμαλωσίας 46 Ινδών νοσοκόμων το 2014, από άνδρες του ISIL στο Ιράκ.
Το Μάρτιο του 2018 πραγματοποιήθηκαν και γυρίσματα της ταινίας τρόμου Mushkil του Ινδού παραγωγού Ράβιντερ Νταρίγια σε Αθήνα, Πάτρα, Σύβοτα, και Πάπιγκο. Ήρθαν για ένα μήνα 45 μέλη της παραγωγής, ηθοποιοί και τεχνικοί.
Discussion about this post