Σε… πολιορκητικό κριό για τη διείσδυση στην αγορά της Κίνας αναδεικνύεται η ελληνική γαστρονομία, όπως αποκάλυψε το Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διεξήχθη στις πόλεις Guangzhou, Xiamen και Shenzhen της Κίνας από τις 9 έως τις 20 Μαΐου 2018, με τη στήριξη του δήμου Ζακύνθου και υπό την αιγίδα του ελληνικού προξενείου στην Guangzhou, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis».
Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», Κώστας Μουζάκης, η ζακυνθινή κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις των ντόπιων. «Οι Κινέζοι», λέει, «δεν ενδιαφέρονται μόνο για το μοντέλο “ήλιος – θάλασσα”, αλλά συναρπάζονται από τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Θέλουν να έλθουν σε επαφή με τον πολιτισμό των επτανήσων και η κουζίνα της Ζακύνθου ήταν αυτή που τους έδωσε το ερέθισμα να ανακαλύψουν το νησί του Ιονίου και τις ομορφιές του».
Πριν τη Ζάκυνθο, το ενδιαφέρον των Κινέζων είχε προσελκύσει με τις γαστρονομικές προτάσεις της η Καλαμάτα. Ο κ. Μουζάκης εξηγεί ότι γαστρονομία δεν είναι μόνο παρουσίαση γευστικών προτάσεων. Προϋποθέτει, ολόκληρη η αλυσίδα της αγροδιατροφής να έχει άμεση σύνδεση με τον τουρισμό.
Η Ελλάδα, πάντως, θα μετατραπεί σε κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης, καθώς η «Acropolis» εξασφάλισε τη διεξαγωγή του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο, στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου.
Discussion about this post