Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της μαφίας των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Από τη μία πλευρά προκύπτει πως τα μέλη της σπείρας είχαν επεκτείνει τις «δουλειές» τους και εκτός των ελληνικών συνόρων με τη συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών άλλων χωρών και από την άλλη φαίνεται πως κάποιοι εξ αυτών λειτουργούσαν και αυτόνομα προβαίνοντας στις δικές της εξαγωγές.
Παράλληλα η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί δύο γιατροί 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Οι… δουλειές στο εξωτερικό
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος», η εγκληματική οργάνωση εκτός από την Ελλάδα προμηθευόταν αντικαρκινικά φαρμακευτικά σκευάσματα και από χώρες του εξωτερικού. Τα φάρμακα έφταναν στην Ελλάδα και μετά αναλάμβανε η 57χρονη φαρμακοποιός από την Καλλιθέα και τα νομιμοποιούσε εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια μέσω του φαρμακείου της οδού Σκρα.
Ερευνα και στο Ελ.Βενιζέλος
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ενδέχεται τα μέλη του κυκλώματος να δωροδοκούσαν υπάλληλο του αεροδρομίου προκειμένου να διασφάλιζουν την απρόσκοπτη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Το κόλπο της παράνομης εισαγωγής από τη Γερμανία
Από γράφει ο Ελεύθερος Τύπος στις 2 Ιουνίου 2017, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τον έλεγχο που έκανε σε φαρμακείο «ηλικιωμένου» στην οδό Σκρα στην Καλλιθέα, έπειτα από άλλον έλεγχο που είχε που είχε διενεργηθεί από τις Γερμανικές Αρχές στην φαρμακαποθήκη LUNAPHARM Γερμανίας. Είχαν διαπιστώσει ότι η φαρμακαποθήκη εισήγαγε σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από το φαρμακείο της Καλλιθέας. Τα φάρμακα ήταν με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας, καθώς και τιμολόγια του φαρμακείου.
Το κόλπο ήταν πως στους Γερμανούς αστυνομικούς, επεδείχθη μεταφρασμένη άδεια του φαρμακείου της Καλλιθέας, όπου στην αγγλική μετάφραση υπήρχε προσθήκη της δυνατότητας χονδρικής πώλησης, η οποία δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο.
Τελικά από του ελέγχους που έγιναν στο φαρμακείο προέκυψε ότι η 57χρονη εισήγαγε νοσοκομειακά φάρμακα υψηλού κόστους από την αιγυπτιακή εταιρεία «PRITEMPS HOSPITAL SUPPLIES GMBH DEUTSCHLAND, AGYPTISCHE, NIEDERLASSUNG» με έδρα το Κάιρο Αιγύπτου, τα οποία εν συνεχεία εξήγαγε στις εταιρείες «LUNAPHARM LTD» και «RHEINGOLD PHARMA-MEDICA LTD» με έδρα τη Γερμανία.
Από έγγραφο του ΕΟΦ και την ενημέρωση που είχαν από τις Γερμανικές Αρχές, η εταιρεία «LUNAPHARM LTD» διαθέτει άδεια χονδρικής πώλησης ως φαρμακαποθήκη στη Γερμανία, ενώ η εταιρεία «RHEINGOLD PHARMA-MEDICA LTD» δεν διαθέτει άδεια χονδρικής πώλησης. Διαχειριστής και των δύο εταιρειών, εμφανίζεται ο 71χρονος «Αιγύπτιος», όπως και της «PRITEMPS HOSPITAL SUPPLIES GMBH» στην Αίγυπτο.
Γνωστός της INTERPOL ο Αιγύπτιος
Σύμφωνα με έγγραφο της INTERPOL ο «Αιγύπτιος» έχει εμπλακεί σε παραβάσεις σχετικά με εμπόριο μη εγκεκριμένων ιατρικών προϊόντων, πλαστογραφία, απειλές, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και απάτες.
Σημειώνεται ότι, με βάση τα συγκεκριμένα τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται στο ύψος 24.913.375 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης ανέρχεται στα 25.073.196 ευρώ.
Οι δύο γιατροί που έχουν εμπλοκή
Σημαντικός ήταν όμως και ο ρόλος που είχαν οι δύο γιατροί στην υπόθεση. Ο 61χρονος προέβαινε σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις στα βιβλιάρια που του παρέχει άλλος κατηγορούμενος και στην απάτη σε βάρος ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, και δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα ελέγχεται και ο ρόλος του ως ενδιάμεσου μεταξύ του συγκατηγορούμενού του και άλλων γιατρών που συνταγογραφούσαν.
Ο δεύτερος γιατρός 59 χρόνων, έχει συνταγογραφήσει το φαρμακευτικό σκεύασμα STELARA αξίας 9.142,16 ευρώ σε άλλον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, και το ίδιο σκεύασμα αξίας 7.586,91 ευρώ σε άλλη κατηγορουμένη.
Εντοπίστηκε φορτίο φαρμάκων Ιταλίας
Και τα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος έρχονται στην επιφάνεια με καταιγιστικούς πλέον ρυθμούς αφού σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Π. Φάληρο, στην οποία εργαζόταν κατηγορούμενος, εντόπισαν έξι κιβώτια με περισσότερα από 250 φαρμακευτικά αντικαρκινικά σκευάσματα.
Αποστολέας ήταν η Farmacia San Vito Snc-Armando Oliviero με έδρα στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας, το οποίο αναφερόταν και στις υποκλαπείσες συνομιλίες που είχε ο «Αιγύπτιος» με δύο αδέρφια, φερόμενους «αποθηκάριους» και «διανομείς» των σκευασμάτων.
Πηγή: www.iefimerida.gr
Discussion about this post