- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψάκι έχουμε τοποθετήσει όλα τα βαζάκια μας και τα καπάκια τους ανοιχτά, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πάρα πολύ καλά.
- Τα βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και κατευθείαν, όπως είναι ζεστά, τα γεμίζουμε.
- Φροντίζουμε και το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε, σε αυτήν την περίπτωση η μαρμελάδα μας, να είναι και αυτό ζεστό.
- Σφραγίζουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε κενό αέρος και εμποδίζουμε την αποσύνθεση.
Discussion about this post