Αν μπεις φαντάρος και καταλάβεις ότι παίζει να πας σε κάποιο από αυτά τα πέντε φυλάκια κάνε μεταβολή και ξεκίνα να τρέχεις…
Στο μέρος που ξεκινάει εκεί όπου τελειώνει η λογική, τον στρατό, υπάρχουν διαφόρων ειδών μέρη στα οποία μπορείς να πήξεις. Διαφόρων ειδών σκοπιές που δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης, διαφόρων ειδών στρατόπεδα που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο υπάρχουν για να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, διάφοροι περίεργοι «καραβανάδες» που πιστεύουν ότι είναι σοβαρός σκοπός για την ζωούλα τους να σου ζαλίζουν τον έρωτα – στον στρατό δεν υπάρχει λογική, μόνο ένα τεράστιοfacepalm. Ένα από τα παράλογα πράγματα που έχει
ανακαλύψει ο στρατός ώστε να καταργεί λίγο παραπάνω την λογική είναι τα φυλάκια. Προσοχή: άλλο πράγμα τα στρατόπεδα, άλλο τα φυλάκια.
Τα φυλάκια λοιπόν είναι κάτι μίνι στρατόπεδα τα οποία είναι απομονωμένα από κάθε είδος ζωής, χωμένα μέσα σε κάτι δάση και κάτι λαγκάδια (συνήθως κάπου κοντά στα σύνορα γιατί «ο Τούρκος» [sic] παραμονεύει) και τα οποία μπορούν να φιλοξενούν μικρό αριθμό στρατιωτών.
Στα φυλάκια μπορεί να είσαι τυχερός και να βαρεθείς την ζωή σου (στον στρατό αυτό είναι το θετικό σενάριο) ή μπορεί και να πήξεις και παρακαλάς να επιστρέψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο κανονικό σου στρατόπεδο.
Αυτά είναι, λοιπόν, τα 5 φυλάκια στα οποία δε θα περάσεις και τόσο καλά αν πας…:
Η νησίδα Παναγιά ανήκει στις Οινούσες, είναι ουσιαστικά το τελευταίο νησί πριν την Τουρκία. Αν πας εκεί την… συνουσίασες. Θα παρακαλάς να γυρίσεις στο στρατόπεδό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Καταρχήν θα έχεις κάθε μέρα «περίεργους» Τούρκους να πετάνε από πάνω σου και ψαρωμένους αξιωματικούς που θα πιστεύουν πως όπου να ‘ναι ξεκινάει πόλεμος. Τώρα αν εσύ είσαι G.I. Joe και αυτά όλα σου φαίνονται συναρπαστικά, ίσως και να πρέπει να πας εκεί μπας και αλλάξεις γνώμη.
Το φυλάκιο της συγκεκριμένης ταξιαρχίας που, όπως πολύ εύκολα κατάλαβε από την ονομασία του όποιος δεν είχε ως πρότυπο την Σελήνη της «Λάμψης», καλό είναι να μην το επισκεφτείς ποτέ. Καλά, γενικά τα φυλάκια των νησιών καλό είναι να μην τα επισκεφτείς ποτέ, όμως αυτό είναι άλλο πράγμα. Μην πας εκεί ποτέ ρε παιδί μου, δεν θέλεις ούτε να χαλάσεις την ζαχαρένια ούτε να… δείρεις κάναν ανώτερο από τα νεύρα σου και να φας καμιά φυλακή. Κρίμα είναι. Θα μου πεις: έχεις επιλογή; Όχι δεν έχεις, οπότε μπορεί να πας. Ηρέμησε, λοιπόν, και αγνόησε το χάος και την ανοργανωσιά που το χαρακτηρίζει και κάνει μέχρι κι ένα τρελάδικο να μοιάζει πιο θελκτική επιλογή.
503 Τ. Προκαλύψεως στην Ν. Βύσσα
Κάπου εκεί κοντά στην Ορεστιάδα, αν η κακή σου τύχη τα φέρει έτσι και πας σε αυτό το φυλάκιο, παίζει και να ξεχαστείς εκεί για όλη σου την θητεία. Φίλε μου, περαστικά αν τύχει να βρεθείς εκεί, ειλικρινά. Και ξέρεις ποιο είναι το μεγάλο κακό; Ότι κάθε μέρα ή τέλος πάντων υπερβολικά συχνά θα έχεις επισκέψεις από στρατηγούς και «αστεράτους». Δεν είναι δηλαδή ότι θα ξεχαστείς εκεί, αλλά τουλάχιστον θα έχεις την ησυχία σου. Οι επιθεωρήσεις θα είναι (σχεδόν) καθημερινό φαινόμενο- μην χάσουν οι στρατηγοί και δεν τσεκάρουν αν είσαι προβλεπόμενος. Μην σου τύχει…
534 ΤΠΖ – Πέπλος Έβρου
Όλα τα φυλάκια της συγκεκριμένης περιοχής ανήκουν στο 534. Συνολικά, είναι τέσσερα (Γεμιστή, Γέφυρα, Πέταλο, Πόρος, Εγνατία) με… κλιμακούμενη δυσκολία. Στον στρατό υπάρχει ένας νόμος: αν περνάς καλά, κάποιος έχει χωθεί. Το πιο εύκολο φυλάκιο λοιπόν είναι η Γεμιστή. Αν βρεθείς εκεί και έχεις βαρεθεί να κάθεσαι, τότε, έτσι από σεβασμό, ρίξε ένα δάκρυ αλληλεγγύης στους συναδέλφους σου που βρίσκονται στο φυλάκιο της Γέφυρας. Διότι εκείνοι πήζουν πραγματικά, έχουν βαρεθεί τις εφόδους και τις επιθεωρήσεις! Φυλάκιο Γέφυρας στον Πέπλο Έβρου; Μακριά λέμε!
Φυλάκιο Αχλαδερής
Ανήκει στο 98 ΤΕΜΕΘ της Λέσβου και αν ακούσεις το όνομά του να αναφέρεται στο στρατόπεδό σου καλύτερα να κρυφτείς: απλά δεν θες να σε στείλουν εκεί. Εντάξει, εκτός και αν δεν έχεις λεφτά για γυμναστήριο και ψήνεσαι και σκιστείς στο κουβάλημα ή αν ψήνεσαι να κόβεις πατάτες όλη μέρα/κάθε μέρα, όλη μέρα/κάθε μέρα, όλη μέρα/κάθε μέρα κτλ. Φυλάκιο Αχλαδερής: λογικά αν ψάξεις στο λεξικό για την λέξη «αγγαρεία» μάλλον η φράση «Φυλάκιο Αχλαδερής» θα βρίσκεται στα συνώνυμα.
Discussion about this post