Μέθοδος Εκτέλεσης
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε χοντρές λωρίδες πάχους (0,5-1 εκ.) τη φέτα.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια τοποθετούμε σε σειρά 8 ελιές και από κάτω τους, τοποθετούμε κολλητά λωρίδες φέτας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να σχηματίσουμε 2 παράλληλες σειρές.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε 5 σειρές από ελιές και 4 σειρές από φέτα.
Για να δημιουργήσουμε τον σταυρό, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω και βάζουμε αριστερά από τις γραμμές που φτιάξαμε 2 ακόμα ελιές δίπλα στις άλλες και από πάνω βάζουμε 1 μικρή λωρίδα φέτα που την έχουμε κόψει στις επιθυμητές διαστάσεις με ένα μαχαίρι.
Από πάνω τοποθετούμε 2 ακόμη ελιές και πάλι μια μικρή λωρίδα φέτα.
Πάνω από την τελευταία λωρίδα φέτα, βάζουμε μια πιο μεγάλη λωρίδα κάθετα να ακουμπάει στην άλλη φέτα και τοποθετούμε στη μέση της λωρίδας και στα πλάγια 2 κύβους φέτας έτσι ώστε να μοιάζει με σταυρό.
Γεμίζουμε τα κενά που έμειναν με τις ελιές που έχουν περισσέψει.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με ψωμί.
Συστατικά
500 γρ. φέτα
54 τμχ. ελιές καλαμών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
ρίγανη, φρέσκια
φέτες ψωμί
Discussion about this post