Hello Guys σε αυτό το επεισόδιο φτιάξαμε ένα εκπληκτικό δροσερό γλυκό ψυγείου.Μόλις θα το κοιτάξεις πιο αναλυτικά θα δεις ότι η βάση του αποτελείται από σιμιγδαλένιο χαλβά ,χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα.Από πάνω ερχεται να το αγκαλιάσει η σοκολατένια κρέμα που είναι φτιαγμένη από γάλα αμυγδάλου και κουβερτούρα με 65% κακάο σε συνδυασμό από λαχταριστή φυτική κρέμα πασπαλισμένη με κακάο!!! Υλικά- ingredients
Για τη βάση–For the base
200 γρ σιμιγδάλι χοντρό-200 gr thick semolina
170 γρ σιμιγδάλι ψιλό-170 gr fine semolina
400 γρ ζάχαρη-400 gr sugar
600 γρ νερό-600 gr water
120 γρ ηλιέλαιο-120 gr sunflower oil
230 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι-230 gr fresh orange juice
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι-Zest from 1 orange
Για την κρέμα–For the cream
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου-1 litre almond milk
100 γρ ζάχαρη-100 gr sugar
8 κτσ αλεύρι-8 tbsp flour
200 γρ κουβερτούρα 65%κακάο-200gr dark chocolate 65%cocoa
Για την σαντιγύ-For the whipped cream
350 γρ φυτική κρέμα γάλακτος-350 gr vegetable whipped cream
5 κτσ ζάχαρη-5 tbsp sugar
λίγο κακάο σε σκόνη-a little of cocoa powder
Discussion about this post