Αν μπορούσα να περιγράψω με λέξεις την Δώρα Χρυσικού θα έλεγα ότι είναι μάχιμη, αεικίνητη και έχει ψυχή βαθιά. Είναι από τις ηθοποιούς που έχουν φωνή, σκοπό, ουσία και ένα ταλέντο ατόφιο. Αποκλειστικά στο Youfly.com η ίδια μας μίλησε για τον ρόλο της Αρετής στη Γη της Ελιάς, για την τηλεόραση του σήμερα, τα θεατρικά της σχέδια αλλά και το πόσο την άλλαξε προς το καλύτερο η περιπέτεια της υγείας της, δίνοντας κίνητρα και ζωή και σε άλλους ανθρώπους.
- Πώς βλέπετε την εξέλιξη της Αρετής μέσα στην σειρά;
Η Αρετή είναι ένας εμμονικός και μονοδιάστατος άνθρωπος. Η μόνη της εξέλιξη, θα έλεγα πως είναι η φιλία της με την Αντωνία. Γιατί η Αντωνία είναι ένα πρόσωπο, που η Αρετή θεωρεί ανεπίτρεπτο, λόγω της ομοφυλοφιλίας της. Δεν είναι δεκτική σαν άνθρωπος, αλλά με την Αντωνία βλέπει ότι όλα αυτά που πίστευε, καταρρέουν με έναν τρόπο. Μπαίνει στην διαδικασία να γνωρίσει τον άνθρωπο και όχι την ταμπέλα του. Γιατί η Αρετή έχει συνηθίσει να βάζει ταμπέλες στους ανθρώπους. Είναι ένα βήμα ότι συνδέεται φιλικά με την Αντωνία.
- Εσείς έχετε κάτι κοινό με αυτή την ηρωίδα;
Έχω περάσει από πολλά στάδια με τον ρόλο της Αρετής. Στην αρχή, κάθε λέξη και κάθε συμπεριφορά, μου δημιουργούσε απόσταση, γιατί στην πραγματική ζωή ως Δώρα, η Αρετή είναι ό,τι σιχαίνομαι. Διότι έχει χαρακτηριστικά που εγώ προσπαθώ να αποφεύγω στους ανθρώπους. Είναι ζηλιάρα, ομοφοβική, ρατσίστρια, συντηρητική και θρησκευόμενη. Αλλά καταριέται συνέχεια και δεν αφήνει τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους. Ένας ηθοποιός όμως οφείλει να βρει στοιχεία ταύτισης και αποδοχής στον ρόλο του. Από την δεύτερη χρονιά, που άρχισα να την καταλαβαίνω πιο πολύ, ένιωσα ότι η Αρετή είναι μία γυναίκα πληγωμένη και ανασφαλής και όλα αυτά που κάνει είναι από αντίδραση. Άρχισα έτσι να συμφιλιώνομαι μαζί της.
Έχει κάτι το οποίο με συγκινεί. Ειλικρίνεια και όχι την υποκρισία των πολλών. Είναι ανθεκτική γυναίκα και πιστή στους ανθρώπους που αγαπάει. Ας πούμε θα την δούμε ότι θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί στην Ασπασία στα επόμενα επεισόδια και να μπαίνει μπροστά στον Δημοσθένη. Αυτό μ ’αρέσει στην Αρετή.
- Πώς θα δούμε την Αρετή από εδώ και πέρα που έμαθε την πραγματική ταυτότητα της Αριάδνης;
Βαστάτε Τούρκοι τ’ άρματα! (γέλια). Αυτή η είδηση για το ότι η Αριάδνη είναι κόρη του Στάθη και της Ιουλίας, είναι η χαριστική βολή για την Αρετή. Δεν είναι ευέλικτη σαν άνθρωπος. Είναι συγκρουασιακή. Τσακώνεται με τον εαυτό της αλλά αυτό με έναν τρόπο την «θρέφει».
- Έχει γραφεί ότι θα έχει κι ένα θέμα υγείας η Αρετή, θα πάθει εγκεφαλικό. Ισχύει αυτό;
Όχι δεν ισχύει. Θα εμφανιστεί όμως ένας καινούργιος άνθρωπος στην ζωή της Αρετής, τον οποίο έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά δεν θα ευδοκιμήσει η σχέση τους. Γενικά, η Αρετή μετά την σχέση της με τον Στάθη έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της στους άνδρες.
- Πώς θα θέλατε να δείτε την Αρετή στο τέλος της σειράς;
Θα ήθελα να τη δω ευτυχισμένη και να έχει ξεπεράσει τους σκοπέλους του παρελθόντος. Να τα έχει βρει με τον γιο και την κόρη της, με τον γαμπρό της, να έχει αποδεχθεί την κατάσταση με τον Στάθη και να πάει παραπέρα. Αν και πιστεύω ότι το κοινό θα ήθελε οι θετικοί ήρωες της σειράς, να έχουν μια όμορφη εξέλιξη και οι αρνητικοί, σαν την Αρετή, κακή.
- Σε περίπτωση που δούμε και 4ο κύκλο στη Γη της Ελιάς, θα έχει μέσα την Αρετή;
Εγώ δεν θα είμαι σε επόμενη χρονιά, αν συνεχιστεί η σειρά και το έχω δηλώσει από πέρυσι στην παραγωγή. Άρα το τέλος της Αρετής έρχεται φέτος οριστικά. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχω άλλες υποχρεώσεις που δεν μπορώ να τις αφήσω.
- Πείτε μου το πιο περίεργο σχόλιο που έχετε ακούσει για την Αρετή, από τον κόσμο.
Λαμβάνω πολλά μηνύματα και στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στον δρόμο που με σταματάει ο κόσμος και μου μιλάει για την Αρετή. Γενικά έχω δει μία αλλαγή στην συμπεριφορά του κόσμου.
Στην αρχή με βρίζανε, μία γυναίκα με είχε πιάσει και με ταρακουνούσε μες την μέση του δρόμου. Τώρα, με πλησιάζει με χαρά και μου λένε ότι είμαι η κωμική νότα στη Γη της Ελιάς κι αυτό με χαροποιεί. Με τις κωμικές κατάρες μου, γελάνε πολύ, τις όποιες έχει φτιάξει καταπληκτικά η σεναριακή ομάδα της σειράς.
- Τι θα θέλατε να αλλάξει από το τηλεοπτικό τοπίο όσον αφορά τις σειρές;
Θα ήθελα να υπάρχει κάτι σύγχρονο γιατί υπάρχουν πολλές θεματικές στην σύγχρονη πόλη κι εποχή για να τις διαπραγματευτείς τηλεοπτικά. Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτή η στροφή στο παρελθόν, μέσα από τις σειρές. Θα χρειαζόταν μία πιο φρέσκια ματιά, όπως είχαμε δει το 2008 τα «Υπέροχα Πλάσματα» της Μυρτώς Κοντοβά. Θα ήθελα και σήμερα να υπήρχε μία τέτοια σειρά, που να θίγει κοινωνικά θέματα όπως το trafficking, ο ρατσισμός, η φτώχεια, οι γυναικοκτονίες, κ.α. Απλά θέλουν μία διαφορετική τηλεοπτική διαχείριση και οι χρόνοι που δίνονται πια στην τηλεόραση δεν το επιτρέπουν. Από την άλλη, όταν βλέπεις ότι σειρές που πάνε για 3η χρονιά, και έχουν ανταγωνισμό απέναντι σε νέες αξιόλογες σειρές, συνεχίζουν να έχουν το φανατικό τους κοινό, κατανοώ ότι είναι μία επιτυχής επένδυση για τα κανάλια.
- Θεατρικά θα σας απολαύσουμε;
Ναι φυσικά. Είμαι παιδί του θεάτρου και από εκεί έχω ξεκινήσει. Κι όταν δεν κάνω θέατρο, νιώθω λειψή. Του χρόνου θα είμαι σε δύο παραστάσεις. Θα κάνω έναν μονόλογου από τον Οκτώβριο, του χρόνου, που είναι βασισμένος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το έχω παλέψει για να γίνει και θέλω πολύ. Η δεύτερη παράσταση δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη.
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης
- Αντέχεται τόση ασχήμια που υπάρχει γύρω μας;
Όχι. Υπάρχει και ένας αμυντικός μηχανισμός επιβίωσης. Και στο λέω εγώ που ορμάω στα πράγματα. Αλλά το τελευταίο διάστημα, δεν μπορώ να το διαχειριστώ άλλο. Είμαι πολύ ευαίσθητος δέκτης. Η άμυνά μου και το καταφύγιό μου είναι το σπίτι μου, ο χώρος μου, οι άνθρωποί μου και τελευταία πηγαίνω πολύ θέατρο. Θέλω να βλέπω ενδιαφέρουσες παραστάσεις, γεύομαι ξανά το θέατρο, αγαπημένους συναδέλφους.
- Μέσα από το θέμα υγείας που περάσατε, όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη τώρα, τι είναι αυτό που λέτε στην Δώρα;
Ότι τα κατάφερες. Κι ότι αξίζεις μία μεγάλη αγκαλιά. Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Και για το πώς διαχειρίστηκα το θέμα υγείας, και για το ότι άντεξα και για το ότι το επικοινώνησα και βοήθησα πολλούς ανθρώπους. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο δώρο. Με έναν τρόπο έδωσα δύναμη και σε άλλους ανθρώπους. Ήταν τιμή και χαρά, καθώς δείχνει ότι όλο αυτό, κάπου «ακούμπησε».
Πηγή: Youfly.com
Discussion about this post