Κάντε τα δικά σας σπιτικά ροξάκια πολύ εύκολα απλά κάντε βήμα βήμα την συνταγή!!
Υλικά (Ingredients)
1 ποτήρι γάλα (1 glass milk)
1 ποτήρι Ηλιέλαιο (1 glass sunflower oil)
4 ποτήρια αλεύρι περίπου (4 glasses flour)
25 γρ νωπή μαγιά (25g fresh yeast )
1 βανιλίνη (1 vanillin)
2 αυγά ( 2 eggs)
Λίγο αλάτι (salt)
3 κτσ κακάο ( 3tbsp cocoa powder)
20 γρ μπέικεν πάουντερ ( 20g baking powder
Για το σιρόπι ( for the syrop)
3 ποτήρια ζάχαρη (3 glasses sugar)
3 ποτήρια νερό ( 3 glasses water)
λίγο χυμό λεμόνι ( some fresh lemon)
φλούδα απο λεμόνι ( zest from lemon)
στικ κανέλας (stick Cinnamon)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την ζύμη για τα ροξάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη το στικ κανέλας και την φλούδα απο 1 λεμόνι το βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ενα μπολ θα ρίξουμε την μαγιά μαζί με το χλιαρό γάλα και το ενα ποτήρι αλεύρι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενας χυλός πηχτός και το αφήνουμε να φουσκώσει 30 λεπτά σε ενα ζεστό μέρος .
Μετά απο 30 λεπτά προσθέτουμε το ηλιέλαιο τα αυγά το αλάτι το μπέικεν και 3 ποτήρια αλεύρι.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε δυο μέρη.Στο ένα προσθέτουμε 3 κτσ κακάο και το άλλο το αφήνουμε λευκό. για να κάνουμε δυο σχήματα χωρίζουμε πάλι το λευκό σε δυο ίσα μέρη και το κακάο σε δύο μέρη .
Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε Την λευκή ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα .την ζυμη με το κακάο την ανοίγουμε σε φυτίλη.και το τοποθετούμε απάνω στην άκρη τις λευκής ζύμης και ρολλάρουμε σε μπαστούνι.
Κόβουμε σε ροδέλες 2 εκ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 15 λεπτά.Τέλος σιροπιάζουμε ζεστά μέσα στην κατσαρόλα και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα σιροπιάζουμε και απο πάνω .
Μέτά απο 2 λεπτά γυρίστε τα και απο την άλλη για να σιροπιαστούν καλά .Απολαύστε τα μετά από 5 ώρες!!!Καλή σας επιτυχία
.
Discussion about this post