Τα Υλικά
250 γρ βούτυρο τύπου Κέρκυρας
1 Κούπά του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 Κούπα του τσαγιού ζάχαρη καστανή
Λίγο γαρύφαλλο
1 αυγό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κτγ μπεικεν πάουντερ
2 βανιλίνες
Λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο
Καραμέλες (τής αρεσκείας σας )
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θα βάλετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και θα το αφρατέψετε πολύ καλά με την ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη. Έπειτα θα ρίξετε το 1 αυγό και τα μπαχαρικά σας και στην συνέχεια το αλεύρι με το μπέικεν πάουντερ που είναι περίπου 500 γρ η 2 κούπες. Θα σχηματιστεί μια σφηχτή ζύμη. (Δεν ειναι πρόβλημα έτσι πρέπει να είναι). Βγάλτε την από το μπολ και πλάστε την με τα χέρια σας για λίγο ακόμα.Έπειτα σκεπάστε την με μια μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.Στην συνέχεια τοποθετούμε 2 λαδόκολλες μια επάνω και μια κάτω από την ζύμη για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την ζύμη 6 χιλιοστά με την βοήθεια ενός πλάστη.Χρησιμοποιήστε τα Χριστουγεννιάτικα κουπάτ της αρεσκείας σας για να δώσετε σχήμα στην ζύμη .Αν θέλετε να κάνετε τα μπισκότα με την καραμέλα στην μέση θα πρέπει να έχετε και πιο μικρά κουπατ για να μπορέσετε να κάνετε το σχέδιο στην μέση και να τοποθετήσετε την σπασμένη καραμέλα!! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 13 λεπτά 180 c
και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά . Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές !!!!
Discussion about this post