Ένα απο τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι οι Κουραμπιέδες
Κάντε βήμα βήμα την συνταγή και θα κάνετε φανταστικούς κουραμπιέδες.
Υλικά
950 γρ αλεύρι μαλακό
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
250 γρ πρόβειο βούτυρο
250 γρ ζάχαρη άχνη
3 βανιλίνες
1κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτσ ροδόνερο
180 γρ αμύγδαλο άψητο
Για την Εκτέλεση
Το πρώτο που κάνουμε είναι να ψήσουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν.στους 170 c για 10 λεπτά
Στον αναδευτήρα θα ρίξουμε τα βούτυρα και θα τα χτυπήσουμε με το φτερό για λίγο. Μετά θα βάλουμε το σύρμα και θα το χτυπήσουμε για άλλα 10 λεπτά. Έπειτα θα προσθέσουμε την ζάχαρη άχνη τις βανιλίνες και 1 κτσ ροδόνερο και συνεχίζουμε για αλλα 10 λεπτά να αφρατέψει καλά. Στην συνέχεια θα βγάλουμε το σύρμα και θα ξαναβάλουμε το φτερό και θα ρίξουμε το μισό αλεύρι απο 950 γρ βαζουμε και το μπέικεν και χτυπάμε πολύ πολύ σιγά. Μόλις το πάρει το αλεύρι θα ρίξουμε και το υπόλοιπο αλεύρι .Τότε θα δούμε την ζύμη να σκληραίνει αλλά έτσι πρέπει να είναι για μια επιτυχημένη ζύμη!!Πλάθουμε με 30 γρ ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 25 λεπτά !Μόλις ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και ψεκάζουμε με ροδόνερο και ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε Καλή σας επιτυχία!!
Discussion about this post